Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Καθαρές» οι παραλίες της Ξάνθης – Ελάχιστες οι μέδουσες [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

«Καθαρές» οι παραλίες της Ξάνθης – Ελάχιστες οι μέδουσες [ΦΩΤΟ]

Σε «πονοκέφαλο» έχει μετατραπεί για αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές της Ξάνθης η αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών, με τις μωβ μέδουσες γνωστές – ή Pelagia noctiluca όπως είναι το επιστημονικό της όνομα – να έχουν βρίσκονται σε έξαρση στο Αιγαίο. 

Μωβ μέδουσες έχουν εντοπιστεί και σε παραλίες του Θρακικού Πελάγους, ωστόσο η εικόνα στην περιοχή είναι αισθητά καλύτερη. 



Οι παραλίες της Ξάνθης παραμένουν ιδιαίτερα καθαρές, με τις μέδουσες που καταγράφονται να είναι – προς το παρόν – ελάχιστες, ενώ ήδη αρκετοί είναι οι λουόμενοι που σπεύδουν στην παραλιακή ζώνη να εκμεταλλευτούν την άνοδο της θερμοκρασίας και να επιχειρήσουν τις πρώτες βουτιές τους. 

Οι μωβ μέδουσες θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στην Μεσόγειο. Το τσίμπημα τους είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν, επομένως οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τσιμπήματος.

Οι ειδικοί ωστόσο συνιστούν ψυχραιμία, και εφιστούν την προσοχή των λουόμενων σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με μωβ μέδουσα να συμβουλευτούν έναν ειδικό ως προς τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα