«Κλείνει» το κέντρο της Ξάνθης για τοποθέτηση οπτικών ινών

«Κλείνει» το κέντρο της Ξάνθης για τοποθέτηση οπτικών ινών

Σε ισχύ θα τεθούν περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Ξάνθης λόγω εκτέλεσης έργων για την τοποθέτηση οπτικών ινών. 

Σε σχετική απόφασή του ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης αναφέρει πως λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία, χορηγείται άδεια εκτέλεσης εργασιών, και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και περιορίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, σε οδούς στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, λόγω εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών για την εταιρεία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝΕ Α.Ε.».

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις οδούς α) Τσιμισκή από την τομή της με την 28ης Οκτωβρίου έως την τομή της με την Μιχαήλ Καραολή, β) Μιχαήλ Καραολή, από την τομή της με την Τσιμισκή μέχρι την τομή της με την Ελπίδος, ρεύμα προς πλατεία Μπαλτατζή, γ) Ελπίδος. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά σε όλη τη διάρκεια των έργων και θα διακόπτεται μόνο για λόγους ασφαλείας ή μεταφοράς μηχανημάτων και πάντα ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. 

Οι εργασίες θα λάβουν χώρα με τον εξής προγραμματισμό:

Τρίτη 31/05/2022 έως Πέμπτη 02/06/2022, εκσκαφή και διάνοιξη συμβατικής τάφρου συνολικού μήκους 220 μέτρων διαστάσεων πλάτους 5 εκατοστών και βάθους 30 εκατοστών στις προαναφερόμενες οδούς με τα φρεάτιά τους, όπως εμφαίνεται στα σχετικά σχέδια της υπευθύνου εταιρίας.

Οι εργασίες κάθε ημέρα θα πραγματοποιούνται από την 07:00 έως την 18:00 ώρα. Σημειώνεται ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες κοινής ησυχίας δεν θα λαμβάνουν χώρα θορυβώδεις εργασίες. 

Κατά τα προαναφερόμενα χρονικά διαστήματα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών, προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τις ώρες μη πραγματοποίησης εργασιών, οι προειδοποιητικές πινακίδες να είναι ευκρινέστατα τοποθετημένες προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή τραυματισμού οποιουδήποτε.

Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/07, της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και των πεζών. 

Με το πέρας των εργασιών οι οδοί να παραδοθούν στην κυκλοφορία καθαρές από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال