Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προσοχή: Κλείνουν δρόμοι στην Ξάνθη για τοποθέτηση οπτικών ινών

Κοινοποίηση

Προσοχή: Κλείνουν δρόμοι στην Ξάνθη για τοποθέτηση οπτικών ινών

Εργασίες για την τοποθέτηση οπτικών ινών θα βρίσκονται σε εξέλιξη την προσεχή εβδομάδα στην Ξάνθη με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Σε σχετική απόφαση του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης αναφέρει ως προς το σκέλος των μέτρων για την κυκλοφορία των οχημάτων: 

Χορηγούμε άδεια εκτέλεσης εργασιών, απαγορεύουμε την στάση και τη στάθμευση όλων των οχημάτων και περιορίζουμε την κυκλοφορία των οχημάτων, σε οδούς στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, λόγω εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών για την εταιρεία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝΕ Α.Ε.».

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις οδούς α) Τσιμισκή από την τομή της με την 28ης Οκτωβρίου έως την τομή της με την Μιχαήλ Καραολή, β) Μιχαήλ Καραολή, από την τομή της με την Τσιμισκή μέχρι την τομή της με την Ελπίδος, ρεύμα προς πλατεία Μπαλτατζή, γ) Ελπίδος. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά σε όλη τη διάρκεια των έργων και θα διακόπτεται μόνο για λόγους ασφαλείας ή μεταφοράς μηχανημάτων και πάντα ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. 

Οι εργασίες θα λάβουν χώρα με τον εξής προγραμματισμό:

Τετάρτη 11/05/2021 έως Παρασκευή 13/05/2022, εκσκαφή και διάνοιξη συμβατικής τάφρου συνολικού μήκους 220 μέτρων διαστάσεων πλάτους 5 εκατοστών και βάθους 30 εκατοστών στις προαναφερόμενες οδούς με τα φρεάτιά τους, όπως εμφαίνεται στα σχετικά σχέδια της υπευθύνου εταιρίας.

Οι εργασίες κάθε ημέρα θα πραγματοποιούνται από την 07:00 έως την 18:00 ώρα. Σημειώνεται ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες κοινής ησυχίας δεν θα λαμβάνουν χώρα θορυβώδεις εργασίες. 

Κατά τα προαναφερόμενα χρονικά διαστήματα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών, προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τις ώρες μη πραγματοποίησης εργασιών, οι προειδοποιητικές πινακίδες να είναι ευκρινέστατα τοποθετημένες προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή τραυματισμού οποιουδήποτε.

Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/07, της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και των πεζών. 

Με το πέρας των εργασιών οι οδοί να παραδοθούν στην κυκλοφορία καθαρές από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα