Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με χαμόγελα και φυτά η γιορτή των Νοσηλευτών στη Σταυρούπολη

Κοινοποίηση

Με χαμόγελα και φυτά η γιορτή των Νοσηλευτών στη Σταυρούπολη

Την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών τίμησαν με χαμόγελο και καλή διάθεση οι νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας στη Σταυρούπολη στην ορεινή Ξάνθη. 

Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα αφιερωμένη στους Νοσηλευτές που υπηρετούν στον τομέα της Υγείας και προσφέρουν με ήθος και αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια της πανδημίας που στο σύνολό τους έχουν υπερβάλει εαυτούς, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να κρατήσουν «όρθιο» το σύστημα Υγείας και να σταθούν στο πλευρό των ασθενών. 

Στο Κ.Υ. Σταυρούπολης τίμησαν την ιδιαίτερη αυτή ημέρα με αρτοκλασία, ενώ η Σωτηρία Τασούδη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Θράκης πρόσφερε στο προσωπικό από μία όμορφη γλάστρα, σκορπίζοντας χαμόγελα. 

Για την Ημέρα Νοσηλευτή

Η Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία. Η νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα.

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλάνθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Με χαμόγελα και φυτά η γιορτή των Νοσηλευτών στη Σταυρούπολη


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα