Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι “γλωσσοναύτες” της Ξάνθης επενδύουν στην ελληνική γλώσσα

Κοινοποίηση

Οι “γλωσσοναύτες” της Ξάνθης επενδύουν στην ελληνική γλώσσα

Οι “γλωσσοναύτες” της Ξάνθης επενδύουν στην ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για μία ομάδα νέων φιλολόγων από τη Βόρεια Ελλάδα, με ειδίκευση πάνω στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας. 



Σύμφωνα με τον φιλόλογο, Κωνσταντίνο Βλάχο, στόχος είναι να γίνει η Ελληνική γλώσσα viral στο διαδίκτυο για τους ξένους αλλά και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα μέλη της Ελληνικής ομογένειας, ώστε να αγαπήσουν τη γλωσσική και πολιτιστική τους παράδοση και να συνεχίσουν να επικοινωνούν και να δημιουργούν σε αυτή.

Όπως τόνισε ο κ. Βλάχος, το project ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 με ένα laptop για online μαθήματα και ένα κινητό τηλέφωνο για γυρίσματα video. Ύστερα από 5 μήνες, έχουν καταφέρει να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό και να στήσουν το δικό τους YouTube Studio, όπου παράγεται πρότυπο γλωσσικό υλικό με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, ενώ ήδη έχουν μαθητές μικρούς και μεγάλους από την Ιαπωνία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λατινική Αμερική και την Κύπρο.

Η έδρα τους βρίσκεται στην Ξάνθη. Η επιλογή αυτή έχει να κάνει, όπως υποστηρίζουν, με τον δυισμό της πόλης( Δύο πόλεις από αρχιτεκτονική άποψη, η «παλιά» και η «νέα», δύο θρησκείες, Χριστιανισμός και Ισλάμ και δύο κουλτούρες, της Ανατολής και της Δύσης. 



“Το τοπικό στοιχείο της πολυγλωσσίας που για χρόνια θεωρείτο ταμπού, σήμερα εμείς το θεωρούμε ότι είναι ο «κρυμμένος θησαυρός» για επένδυση στο μέλλον του τόπου”, επισήμανε ο κ. Βλάχος.

Όλα τα βίντεο που ανεβάζουν στο youtube, έχουν υπότιτλους σε 3 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά) και συνοδεύονται από δωρεάν γλωσσικό υλικό (λεξιλόγιο, εξωτερικές πηγές κα.).

Οι “γλωσσοναύτες” της Ξάνθης επενδύουν στην ελληνική γλώσσα

Τέλος, για πιο προχωρημένους και απαιτητικούς ακροατές της Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και για τους μυημένους στον Ελληνικό πολιτισμό, έχουν ανεβάσει στον ιστότοπό τους (glossoblog/glossonauts.com) και στο spotify μία σειρά από podcasts (glossonauts) που αφορούν σε θέματα ανάγνωσης της Οδύσσειας του Ομήρου με έναν πρωτότυπο φιλοσοφικό τρόπο που βοηθούν στην αναθεώρηση εννοιών, όπως είναι “ο θυμός, η ευτυχία, το άνοιγμα σε νέες δυνατότητες» κ.α, πάντα προς την κατεύθυνση της αυτοβελτίωσης”, κατέληξε ο κ. Βλάχος.



ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΧΑΙΡΑ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα