Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακή συζήτηση Ελληνορθόδοξων Αρχιερέων και Ραββίνων

Κοινοποίηση

Διαδικτυακή συζήτηση Ελληνορθόδοξων Αρχιερέων και Ραββίνων

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Combat Antisemitism Movement συνδιοργανώνουν σήμερα το απόγευμα, διαδικτυακή θεολογική συζήτηση στην αγγλική γλώσσα, μεταξύ Ελληνορθόδοξων Αρχιερέων και Ραββίνων για το Πάσχα και το Πέσαχ.

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρουσιάζουν μαζί με τους Σοφολογιώτατους Ραββίνους κ. Daniel Polish και κ. Jeffrey Salkin αντιστοίχως τις δύο θρησκευτικές παραδόσεις για το θεολογικό νόημα και τη σημασία του Ορθόδοξου Χριστιανικού Πάσχα και του Ιουδαϊκού Πέσαχ.

Ειδική παρέμβαση θα πραγματοποιήσουν ο Σοφολογιώτατος Ραββίνος Αθηνών κ. Γκάμπριελ Νεγρίν και εκπρόσωπος από το CAM.

Τις διαφορές Ορθοδόξου και εβραϊκού Πάσχα θα  αναδείξει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στην ομιλία του με θέμα  «Το Χριστιανικό Πάσχα, Το νόημα της εορτής», τονίζοντας τα εξής:

«Χρειάζεται λοιπόν ο άνθρωπος, ο οποίος αναζητεί και επιδιώκει την εν Χριστώ Aνάστασή του να ενστερνιστεί όλα εκείνα τα στοιχεία που ανέφερα προηγουμένως. Νά καθυποβάλει ελεύθερα, εκούσια δηλαδή, το δικό του θέλημα πρώτι­στα στο θέλημα του Θεού προς σωτηρία των ανθρώπων και του εαυτού του. Να θυσιάζεται πραγματικά για την σωτηρία των άλλων προσφέρον­τας ακόμη την ύπαρξή του και τη ζωή του ολόκληρη. Να μη χρησιμοποιεί τούς άλλους χρησιμοθηρικά και ιδιοτελώς».

Διαδικτυακή συζήτηση Ελληνορθόδοξων Αρχιερέων και Ραββίνων


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα