Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Ποιες τροφές απαγορεύεται να δώσετε στον σκύλο σας

Κοινοποίηση

Ποιες τροφές απαγορεύεται να δώσετε στον σκύλο σας

Είναι γνωστό, πως οι σκύλοι δεν πρέπει να τρώνε οποιαδήποτε τροφή.

Υπάρχουν κάποιες βλαβερές τροφές, τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να αποφεύγουν να τους δίνουν, σύμφωνα μια ομάδα κτηνιάτρων.

Το προσωπικό του Battersea Dogs and Cats Home έχει εντοπίσει εννέα τροφές που είναι δηλητηριώδεις για τους σκύλους.

Από τη σοκολάτα μέχρι τα κρεμμύδια, υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος κατάλογος που πρέπει να έχετε κατά νου. Παρακάτω ακολουθούν οι τροφές που αποτελούν κίνδυνο για το κατοικίδιό σας…

Κρεμμύδια, σκόρδο και σχοινόπρασο

Η οικογένεια των κρεμμυδιών, είτε πρόκειται για ξηρά, ωμά ή μαγειρεμένα, είναι ιδιαίτερα τοξική για τους σκύλους και μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικό ερεθισμό και βλάβη στα ερυθρά αιμοσφαίρια.



Τα σημάδια της ασθένειας δεν είναι πάντα άμεσα εμφανή και μπορεί να εμφανιστούν έως και μερικές ημέρες αργότερα.

Αβοκάντο

Το δημοφιλές φρούτο, που κατάγεται από την Αμερική, περιέχει μια ουσία που ονομάζεται περσίνη και μπορεί να προκαλέσει εμετό και διάρροια στα σκυλιά.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει τεράστιο αντίκτυπο στους σκύλους ακόμη και σε μικρές δόσεις.

Η ουσία όχι μόνο προκαλεί μέθη όπως συμβαίνει στους ανθρώπους, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια, διάρροια και ακόμη και βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος στους σκύλους.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι εξίσου δελεαστική για τους σκύλους όσο και για τους ανθρώπους.

Αλλά προσέξτε, η γλυκιά λιχουδιά μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για τους τριχωτούς φίλους μας.

Αυτό συμβαίνει επειδή η σοκολάτα περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη, το οποίο είναι τοξικό για τους σκύλους και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια.

Ξηροί καρποί macadamia

Τα macadamia περιέχουν μια τοξίνη που μπορεί να επηρεάσει τους μύες και το νευρικό σύστημα του σκύλου σας με αποτέλεσμα να εμφανίζει αδυναμία, πρησμένα άκρα και λαχάνιασμα.

Τεχνητή γλυκαντική ουσία (ξυλιτόλη)

Οι γλυκές λιχουδιές, οι τσίχλες και τα ποτά χωρίς ζάχαρη συχνά περιλαμβάνουν ένα τεχνητό γλυκαντικό που ονομάζεται ξυλιτόλη.



Η γλυκαντική ουσία βρίσκεται μερικές φορές στο φυστικοβούτυρο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την ετικέτα πριν τη χρησιμοποιήσετε ως λιχουδιά.

Εάν ο σκύλος σας χωνέψει μια από αυτές τις γλυκαντικές τροφές, μπορεί να πάθει υπογλυκαιμία, η οποία συνδέεται με ηπατική ανεπάρκεια και διαταραχές της πήξης του αίματος.

Σταφύλια και σταφίδες

Οι σταφίδες περιέχονται σε πολλά από τα τρόφιμα που μας αρέσει να τρώμε, όπως κέικ, μπισκότα και δημητριακά, και μπορεί να είναι πιο επιβλαβείς για τους σκύλους μας από ό,τι αντιλαμβανόμαστε.

Αν και το ενεργό συστατικό που προκαλεί την τοξίνη είναι άγνωστο, τόσο τα σταφύλια όσο και οι σταφίδες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ηπατική βλάβη και νεφρική ανεπάρκεια.

Μαγειρεμένα κόκαλα

Το να δίνετε στο σκύλο σας ένα ωμό άψητο κόκαλο για να μασάει είναι υπέροχο, αλλά αποφύγετε τα μαγειρεμένα κόκαλα με κάθε κόστος.

Αυτά μπορεί εύκολα να θρυμματιστούν και σε μεγάλες ποσότητες να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα ή στη χειρότερη περίπτωση διάτρηση του εντέρου που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα