Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Power Pass: Ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής – Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Κοινοποίηση

Για δύο εβδομάδες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι του Power Pass, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1» σήμερα, Πέμπτη, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 14 με 15 Ιουνίου και η επιστροφή χρημάτων του 60% των φουσκωμένων λογαριασμών θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.



Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ρεύματος θα δοθεί μόνο για την πρώτη κατοικία. Εάν δεν έχετε προλάβει να τη δηλώσετε, στην πλατφόρμα θα υπάρχει ξεχωριστό πεδίο για να το συμπληρώσετε, όμως, πρέπει να γνωρίζετε, πως, ό,τι δηλώσετε, θα περάσει αυτόματα στη φορολογική δήλωση του 2023.

Νέοι δικαιούχοι και κριτήρια για επίδομα ρεύματος

Power Pass: Ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής - Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Η «βεντάλια» των δικαιούχων ανοίγει περισσότερο με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Τα νέα δεδομένα ορίζουν ότι η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, αλλά μετά από αφαίρεση των φόρων. Αυτό δηλαδή είναι και το βασικό κριτήριο της επιδότησης: Από το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε το 2021 αφαιρούνται φόρος που αναλογεί, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος.

Πώς θα υπολογίσετε τα χρήματα

Η επιστροφή των χρημάτων υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Τα βήματα της αίτησης για Power Pass

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet για να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε είστε ενοικιαστής, είτε ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

είσοδος και σύνδεση στο gov.gr

ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet

αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό

αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται



θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος

θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Ποια στοιχεία χρειάζεστε για την αίτηση

Εκτός από τους κωδικούς Taxisnet, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα και τα εξής:

ΑΦΜ

IBAN τραπεζικού λογαριασμού

Ποιοι παίρνουν επιπλέον 250 ευρώ για ρεύμα

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση για το ρεύμα, ύψους 250 ευρώ, θα δοθεί στους φοιτητές για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου. Τα ποσά θα δοθούν τώρα για πρώτη φορά, αφού συμπληρωθούν στο Ε1 οι κωδικοί.

Για τη φοιτητική κατοικία συγκεκριμένα, σημειώνεται πως για να είναι κάποιος δικαιούχος, πρέπει να υποβληθεί το φετινό Ε1. Θα είναι δικαιούχος άμεσα ο ίδιος ο φοιτητής, αν υποβάλει ξεχωριστό Ε1 για τον εαυτό του, αλλιώς ο γονέας θα δηλώνει το ρολόι. Μεγάλη προσοχή πρέπει, τέλος, να δοθεί στον πίνακα 6.

ieidiseis.gr



Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα