Προμαχώνας: Διαμαρτυρία Βούλγαρων οδηγών φορτηγών

Προμαχώνας: Διαμαρτυρία Βούλγαρων οδηγών φορτηγών

Εξομαλύνεται η κατάσταση με την είσοδο και έξοδο των φορτηγών αυτοκίνητων, από και προς τη Βουλγαρία, μετά τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της διαμαρτυρίας των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών αυτοκίνητων διεθνών μεταφορών, οι οποίοι από νωρίς σήμερα το πρωί προχώρησαν σε πολύωρο κλείσιμο του δρόμου λίγο μετά το συνοριακό σταθμό.

Οι Βούλγαροι επαγγελματίες οδηγοί, διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα και τη βινιέτα, δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, που όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές του επόμενου μήνα θα παρουσιάσει νέα αύξηση. Ανάλογες διαμαρτυρίες σημειώθηκαν σήμερα και σε αστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της γειτονικής χώρας. Μάλιστα, οι οδηγοί έχουν δηλώσει πως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε αποκλεισμό των συνόρων στα μέσα του μήνα αν δεν βρεθεί λύση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «μόλις τελείωσε η διαμαρτυρία των Βούλγαρων οδηγών ξεκίνησε η σταδιακή διέλευση των φορτηγών αυτοκίνητων, ωστόσο απαιτείται κάποιος χρόνος προκειμένου να εξομαλυνθεί απόλυτα η κατάσταση στον Προμαχώνα. Όπως καταλαβαίνετε, οι διαμαρτυρίες των Βούλγαρων οδηγών επηρέασαν και τους Έλληνες οδηγούς οι οποίοι αδυνατούσαν να περάσουν από το συνοριακό σταθμό». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال