Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προχωράει η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Προχωράει η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ στην Ξάνθη


Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπ. Ανάπτυξης το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της δομής 

Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ παρουσιάστηκε εκτενώς το πρωί του Σαββάτου στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Δημήτρη Σκάλκο, ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη και ενημερώθηκε πλήρως για τη λειτουργία της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής δομής. 

Η Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, κα Μαρία Μιχαλοπούλου, ενημέρωσε τον Γ.Γ. για τα δράσεις και τα έργα που υλοποιεί το ΔΠΘ και ακολούθησε η παρουσίαση της Θερμοκοιτίδας, που αποτελεί μία πηγή καινοτομίας που προωθεί την επιχειρηματικότητα και προσφέρει μία σειρά από ιδιαίτερα πολύτιμες υπηρεσίες.  

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης αλλά και το πλάνο χρηματοδότησης του ΔΠΘ στη νέα χρηματοδοτική περίοδο, παρουσία τόσο του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Φώτιου Μάρη, όσο και των Προέδρων των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής και στελεχών της Θερμοκοιτίδας.

Προχωράει η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ στην Ξάνθη

Προχωράει η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ στην Ξάνθη

Η THINC (Thrace Incubator), έχει έδρα στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και θα φιλοξενήσει συνολικά 48 επιχειρηματικές ομάδες – επιχειρήσεις τα επόμενα 2 χρόνια, υποστηρίζοντας επιχειρηματικές ομάδες και start-ups της ΑΜΘ από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. 

Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δ.Π.Θ. θα αποτελέσει την στέγη ενός συνόλου εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τις επιχειρηματικές ομάδες όπως mentoring-coaching, λογιστικών, φοροτεχνικών, χρηματοοικονομικών συμβουλών και υπηρεσιών νομικής υποστήριξης. 

Την εν γένει υποστήριξη και υλοποίηση του έργου της Θερμοκοιτίδας έχει αναλάβει η Ένωση εταιριών ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης – ΦΜ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων, ενώ το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα