Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Στο “ψηφιακό μάτι” της Εφορίας οι ταμειακές μηχανές και τα POS

Κοινοποίηση

Στο “ψηφιακό μάτι” της Εφορίας οι ταμειακές μηχανές και τα POS


Στο “ψηφιακό μάτι” της Εφορίας βρίσκονται  οι ταμειακές μηχανές  και τα POS.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής  ρίχνει η ΑΑΔΕ  τις μεγάλες  μεταρρυθμίσεις που προωθεί για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με την Εφορία.

Πρόκειται για τα έργα που εντάχθηκαν στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και με βάση  το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί  έως τον Ιούνιο του 2024 σταδιακά θα γίνει η διασύνδεση 500.000  ταμειακών μηχανών με τα POS, την αναβάθμιση  φορολογικών μηχανισμών και τη εγκατάσταση  50.000 τερματικών  αποδοχής  καρτών σε νέες κατηγορίες  επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις εντάχθηκαν στον δεύτερο πυλώνα των έργων του “Ελλάδα 2.0” στο πεδίο  της Ψηφιακής  Μετάβασης με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται  στα 162, 400.000 ευρώ. Στόχος  της εφαρμογής  είναι η διασφάλιση  ότι τα έσοδα των επιχειρήσεων που εισπράττονται  μέσω των POS  θα εγγράφονται και στα βιβλία της επιχείρησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η διασύνδεση όλα τα στοιχεία  μιας επιχείρησης, όλα τα στοιχεία  μιας επιχείρησης θα αποστέλλονται  αυτομάτως  στις τράπεζες  και στην Εφορία. Δηλαδή μόλις πραγματοποιείται μια συναλλαγή, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα ενημερώνεται για τις αποδείξεις  και για τις εισπράξεις προκειμένου μια επιχείρηση να μην μπορεί  να βάζει  στα ταμεία  άλλο ποσό αυτό που αναγράφεται  στην απόδειξη. Στο στόχαστροτης Εφορίας έχουν μπει εδώ και καιρό  τα POS εξωτερικού.  Έχει διαπιστωθεί πως αρκετές επιχειρήσεις  έχουν ανοίξει τραπεζικό  λογαριασμό σε χώρα  εκτός Ελλάδας και παρότι εκδίδεται απόδειξη τη οποία παίρνει στα χέρια του ο πελάτης  πληρώνοντας ακόμη με κάρτα, τα χρήματα πιστώνονται στο εξωτερικό μέσω POS που δεν ανήκει σε ελληνική τράπεζα και δεν μπορεί να ελεγχθεί  από τις Αρχές της χώρας μας.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα