Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ψήφο εμπιστοσύνης σε Θράκη και Θάσο από τους Ρουμάνους τουρίστες

Κοινοποίηση

Τη Θάσο, τη Σαμοθράκη αλλά και ευρύτερα την παραλιακή ζώνη της Θράκης φαίνεται πως θα επιλέξει φέτος ένα μεγάλο μέρος των τουριστών από τη Ρουμανία που αναμένεται στην Ελλάδα οδικώς. 

Με το άνοιγμα των μεθοριακών σταθμών τόσο τη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη η «κάθοδος» των Ρουμάνων οδικώς στη Θράκη γίνεται ιδιαίτερα εύκολη, με την πλειοψηφία αυτών να επιλέγουν τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας. 

Ακολούθως οι Ρουμάνοι αναμένεται να επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους κυρίως τη Θάσο αλλά και τη Σαμοθράκη, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που απολαμβάνουν τις βουτιές τους στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης αλλά και της Ροδόπης. Αντίστοιχα μεγάλη – αν όχι και μεγαλύτερη – αναμένεται να είναι και φέτος η κάθοδος των Βούλγαρων τουριστών. 

Στην Ξάνθη άλλωστε δεκάδες είναι αυτοί που είτε νοικιάζουν παραθαλάσσιες κατοικίες και περνούν το καλοκαίρι τους στο Μυρωδάτο, το Πόρτο Μόλο και τα Άβδηρα είτε ακόμη και έχουν αγοράσει εξοχικά στην περιοχή, τα οποία επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

«Πρώτος προορισμός για εκείνους που ταξιδεύουν οδικώς είναι η Θάσος και η Σαμοθράκη που πλέον τα νησιά γεμίζουν από Ρουμάνους. Ωστόσο ταξιδεύουν γενικά σε όλη τη γραμμή από Αλεξανδρούπολη έως Κατερίνη και φυσικά Χαλκιδική. Τα τελευταία χρόνια επιλέγουν και άλλους προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Πάργα, η Εύβοια κτλ. Εκτός όμως από εκείνους που ταξιδεύουν οδικώς, πρέπει να πούμε ότι είναι πολλοί και εκείνοι που πηγαινουν στα ελληνικα νησιά αεροπορικώς. Το καλοκαίρι πετάνε από 10 πόλεις της Ρουμανίας 10 με 15 τσαρτσερ την ημέρα» δήλωσε πρόσφατα ο Αλίν Μπουρτσέα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων της Ρουμανίας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας. Κατά την πρόσφατη παρουσία του στο Βουκουρέστι, εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών εταιριών της Ρουμανίας του παρουσίασαν στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως αναμένεται ισχυρή αύξηση του αριθμού των Ρουμάνων τουριστών τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η ρουμανική αγορά είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά τον οδικό τουρισμό όσο και τις αεροπορικές συνδέσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά και συνδέουν εκτός από το Βουκουρέστι και πολλές άλλες πόλεις με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη τα νησιά μας αλλά και ηπειρωτικούς προορισμούς. 

«Βλέπω ισχυρή αύξηση και των θέσεων και των προορισμών», τόνισε ο υπουργός και επισήμανε ότι αυτή η εξέλιξη ”πατάει” στη στρατηγική που έχει χαράξει το υπουργείο να στηρίξει και άλλους προορισμούς, εκτός από τους ήδη πολύ δημοφιλείς, καθώς οι Ρουμάνοι πέρα από τα ελληνικά νησιά και τη Χαλκιδική, επιλέγουν προορισμούς όπως η Πιερία, η Θάσος και η Εύβοια. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα