Ρεκόρ μεταλλίων για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Ρεκόρ μεταλλίων για την ελληνική

Μπορεί η ελληνική αποστολή να μην κατάφερε να συγκεντρώσει διψήφιο αριθμό μεταλλίων, αλλά έκανε ρεκόρ Αγώνων, με τα εννέα (9) μετάλλια που κατέκτησε.  

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς του 2017 στη Σαμψούντα η Ελλάδα είχε κατακτήσει πέντε μετάλλια στο σύνολο. Η εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών γυναικών η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, δύο μετάλλια, ένα χρυσό στα 130κ ελληνορωμαϊκή. και ένα αργυρό στα 125κ. στην ελευθέρα πάλη και δύο χάλκινα οι Παύλος Λιότσος, -58κ. και Μαρία Φoυλεδάκη -67κ., αντίστοιχα.

Κάποιοι από τους τότε πρωταγωνιστές επανέλαβαν και βελτίωσαν την επιτυχία τους. Όπως ο Παύλος Λιότσος, στα -68κ. πλέον ανέβηκε δύο θέσεις στο βάθρο και από 3ος στην Τουρκία, βρέθηκε πρώτος στη Βραζιλία.

Τα δύο αργυρά τα κατέκτησε η οικογένεια Χιώνη, με τον Παναγιώτη στην ποδηλασία και το αγώνισμα των  1000μ. και η αδελφή του Νικολέττα Χιώνη, στο στίβο και το επί κοντώ με άλμα στα 3.20μ. με την πρώτη προσπάθεια.

Τα έξι χάλκινα κατέκτησαν ο Παναγιώτης Χιώνης στο αγώνισμα των πόντων στην ποδηλασία, η Χριστίνα Κατσιπίδου στην ποδηλασία βουνού, ο Νικόλας Ιωσηφίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, στα 77κ. και 130κ. της ελληνορωμαϊκής πάλης, αντίστοιχα, η Ειρήνη Μαχαιρίδου στο τεχνικό αγώνισμα του poomsae, στο ταεκβοντο και η Σοφία Μουτσώκου, στα -61κ. στο καράτε.

Η Ελλάδα φιγουράρει στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων στις 50 χώρες που έχουν κατακτήσει μετάλλιο.

Στη γενική κατάταξη  στην πρώτη θέση φιγουράρει η Ουκρανία που σάρωσε με 137 μετάλλια (61-38-38) αφήνοντας στη 2η θέση τις ΗΠΑ με 54 (19-11-24) και στην τρίτη θέση, ακόμη μια έκπληξη, από το Ιράν, με 40 (14-12-14).

Αναλυτικά ο πίνακας

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال