Στάθης Ψάλτης: Εγινε η εκταφή του χωρίς να ενδιαφερθεί κανένας συγγενής

Στάθης Ψάλτης: Εγινε η εκταφή του χωρίς να ενδιαφερθεί κανένας συγγενής

Πέντε χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Στάθη Ψάλτη, και στο κοιμητήριο Ζωγράφου έγινε η εκταφή, ωστόσο εκεί δεν βρέθηκε κανένας συγγενής του.

Το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου έγινε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου η εκταφή του αγαπημένου ηθοποιού, που άφησε εποχή σε κινηματογράφο και θέατρο πέθανε στις 21 Απριλίου 2017 σε ηλικία 66 ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με μια ανάρτηση στα social media, δεν βρέθηκε εκεί κάποιος συγγενής του.

Σύμφωνα με το ποστ στη σελίδα «Μένουμε Ζωγράφου», που συνοδεύεται με δύο φωτογραφίες από τον τάφο του Στάθη Ψάλτη, η μια πριν το σπάσιμο των μαρμάρων και η δεύτερη μετά, «σήμερα έγινε και η εκταφή του αγαπημένου μας Στάθη, δυστυχώς "υπηρεσιακά". Ουδείς ενδιαφέρθηκε, ουδείς ασχολήθηκε. Κριμα γιατί τελικά από λόγια είμαστε πλούσιοι, αλλά από έργα φτωχοί και ανάξιοι.. Αναπαυμένος να είναι. Ο Δήμος Ζωγράφου παραχώρησε θέση στο οστεοφυλάκιο Τιμής ένεκεν».

Στάθης Ψάλτης: Εγινε η εκταφή του χωρίς να ενδιαφερθεί κανένας συγγενής

Το κείμενο αυτό αναδημοσίευσε η Μαίρη Μπάρκουλη, η οποία έγραψε χαρακτηριστικά σε δική της ανάρτηση στο Facebook: «Ντροπή… Είχα ενημερώσει να πληρώσω εγώ την εκταφή και να αναλάβω τα οστά. Και ο δήμαρχος μου υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να τον βγάλει κανείς. Ντροπή και αίσχος».

Λίγη ώρα αργότερα η ανάρτηση αυτή κατέβηκε και η Μαίρη Μπάρκουλη επανήλθε με νέα, στην οποία αναφέρει πως μίλησε με τον δήμαρχο και έμαθε γιατί αποφασίστηκε η εκταφή του Στάθη Ψάλτη.

«Μόλις μίλησα με τον δήμαρχο, ο οποίος μου εξήγησε ότι ύστερα από άκαρπες προσπάθειες να βρουν τους συγγενείς του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκταφή. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και θα επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο για τα οστά και την φροντίδα τους που ζήτησα να το κάνω όπως πρέπει», αναφέρει η ανάρτηση.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال