Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Στη Χάγη ο Δένδιας – Συνάντηση με τον Ολλανδό ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, 19 Μαΐου στην Χάγη, όπου θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας το οποίο του παραθέτει ο Ολλανδός ομόλογός του, Wopke Hoekstra.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στη συνεργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, καθώς και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δυο Υπουργών Εξωτερικών, της επισκέψεως του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Χάγη, είχε προηγηθεί η πρόσφατη επίσκεψη του Ολλανδού ομολόγου του στην Αθήνα (04.03.2022).

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (Organization for the Prohibition of Chemical Weapons- OPCW), Πρέσβη Fernando Arias.



Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (International Criminal Court-ICC) Piotr Hofmanski.

Θα ακολουθήσει, συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τους Αναπληρωτές Εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κ. Niang και ka Khan.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου δένδια, στη Χάγη θα ολοκληρωθεί με συνάντησή με την Πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου (International Court of Justice -ICJ) Joan Donoghue καθώς και με τον Γραμματέα του Διεθνούς Δικαστηρίου, Philippe Gautier.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα