Στο Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στα τέλη του τρέχοντος μήνα και ειδικότερα το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Φανάρι βρίσκεται ήδη μια αντιπροσωπεία από Αγιορείτες μοναχούς για το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης τους Βαρθολομαίου αλλά και την προετοιμασία της Αθωνικής Πολιτείας για την υποδοχή του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, καθώς η επίσκεψη αυτή καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία και την Ρωσία να “απλώνεται” στο Άγιον Όρος. 

Εξάλλου, ο κ. Βαρθολομαίος είχε ανακοινώσει την επίσκεψη του στην Αθωνική πολιτεία από τον Μάρτιο του 2022 κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τότε ο Kαθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και πατέρες της Μονής, αλλά και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος λίγες ημέρες νωρίτερα.

“Αυτή η επίσκεψης των με φέρνει πίσω νοερώς εις το Άγιον Όρος. Εις τα σεβάσματα της πίστεως μας. Το Άγιον Όρος το οποίον, συν Θεώ, θα επισκεφθώ για ακόμη μια φορά εις το τέλος του προσεχούς Μαϊου όπως συμφωνήσαμε πρόσφατα με τον κύριο Διοικητή που ήταν εδώ στο Φανάρι”, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στην ίδια συνάντηση τότε, ο κ. Βαρθολομαίος είχε ζητήσει την εκκένωση του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου από καταληψίες και την εφαρμογή των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων το συντομότερο δυνατόν.

Να σημειωθεί, πως η τελευταία επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 μετά και την πρόσκληση της Μονής Ξενοφώντος για την συμπλήρωση 200 ετών του νέου Καθολικού της Μονής.


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال