Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Ξάνθη τα τελευταία 3 χρόνια

Χαρακτηριστικά για την έκταση της εγκληματικότητας στην Ξάνθη, τις πιο συνηθισμένες εγκληματικές ενέργειες που απασχολούν την τοπική Αστυνομία αλλά και τον αριθμό των υποθέσεων που τελικά εξιχνιάζονται είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει το XanthiNea.gr. 

Πρόκειται για στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Ξάνθη την τελευταία τριετία, ήτοι από το 2019 έως το 2021. Μέσα σε αυτό το διάστημα συμπεριλαμβάνεται και η περίοδος της πανδημίας και έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τις διακυμάνσεις που καταγράφονται στην περιοχή ως προς τη συχνότητα αλλά και το είδος των εγκλημάτων. 

2019: Η χρονιά των κλοπών 

Όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr, το 2019 ήταν μία χρονιά που στην περιοχή οι κλοπές και οι διαρρήξεις βρίσκονται σε έξαρση. Χαρακτηριστικά έχουν καταγραφεί 122 κλοπές-διαρρήξεις, καθώς και 15 απόπειρες, ενώ εξιχνιάστηκαν 35 περιπτώσεις αντίστοιχων αδικημάτων. Την ίδια χρονιά σημειώθηκαν 268 κλοπές τροχοφόρων στην περιοχή. 

Το 2019 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης απασχόλησαν 2 υποθέσεις εκβιασμού, 2 απάτες καθώς και μία υπόθεση βιασμού. Σχηματίσθηκαν συνολικά 11 δικογραφίες για ληστείες, 19 για κυκλοφορία πλαστών χρημάτων, 33 για ναρκωτικά, 8 για πλαστογραφία ενώ σημειώθηκαν και 49 περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων. 

2020: Λιγότερες οι κλοπές 

Μία χρονιά μετά, το 2020 οι κλοπές και οι διαρρήξεις συνεχίζουν να αποτελούν τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για την Ξάνθη, ωστόσο ο αριθμός των αντίστοιχων εγκληματικών ενεργειών έχει μειωθεί σε σχέση με το 2019.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 115 κλοπές – διαρρήξεις καθώς και 205 κλοπές τροχοφόρων. Την ίδια χρονιά σχηματίσθηκαν 9 δικογραφίες για ληστείες, 3 για απάτες, 2 για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, καθώς και 59 για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και 41 για ναρκωτικά. Οι Αστυνομικοί σχημάτισαν μία δικογραφία για ζωοκλοπή, τρεις για λαθρεμπόριο και 21 για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. 

2021: Αυξήθηκαν οι απάτες 

Το 2021 ήταν η χρονιά κατά την οποία οι απάτες βρέθηκαν να καταγράφουν σημαντική άνοδο στην Ξάνθη. Συνολικά καταγράφονται 14 απάτες καθώς και άλλες 16 απάτες με υπολογιστή, όπως και ένας εκβιασμός. Οι κλοπές – διαρρήξεις ανήλθαν σε 100, ενώ οι κλοπές τροχοφόρων σε 273. Μία δικογραφία σχηματίσθηκε για ληστεία, 32 για ναρκωτικά, 46 για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων, 3 για πλαστογραφία 7 για λαθρεμπόριο και 19 για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. 

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Ξάνθη τα τελευταία 3 χρόνια

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα