Τίμησαν τη Θράκη οι Εύζωνες στην Προεδρική Φρουρά [ΦΩΤΟ]

Τίμησαν τη Θράκη οι Εύζωνες στην Προεδρική Φρουρά [ΦΩΤΟ]

Τη Θράκη και την 102η επέτειο από την απελευθέρωσή της τίμησαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς οι οποίοι το Σάββατο πραγματοποίησαν αλλαγή φρουράς με τη Θρακιώτικη φορεσιά τους. 

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων τονίζει: 

«Ρίγη συγκίνησης μας διαπερνούν καθώς αντικρύζουμε την παραδοσιακή φορεσιά μας να κοσμεί τις φιγούρες των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κατά το σημερινό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θράκης! Στη μεσημεριανή αλλαγή της φρουράς στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα είχαμε την ευκαιρία να αισθανθούμε για μια ακόμη φορά υπερήφανοι για τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας Θράκες προκειμένου να ενωθούν με την Ελλάδα μας. Οι Θράκες αγωνιστές που πάντα γενναία υπεράσπιζαν χώματα και ιδέες, πολιτισμό και λαϊκή παράδοση με κάθε δυνατό τρόπο.

Βήμα βήμα ξετυλίγεται μπροστά μας η προετοιμασία των Ευζώνων στο κτίριο της Προεδρικής Φρουράς, η κάθοδος προς το Μνημείο αλλα και η αλλαγή που έλαβε χώρα εκεί με κάθε επισημότητα. 

Στον εορτασμό της σημερινής ημέρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Αριστείδη Χρυσόπουλο, ο οποίος προσέφερε υπηρεσίες και κατά την προετοιμασία των Ευζώνων που φόρεσαν τη Θρακικη φορεσιά». Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال