Το 7ο Δημοτικό Ξάνθης στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

Το 7ο Δημοτικό Ξάνθης στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

Το διάστημα 15 – 21 Μαΐου 2022, αντιπροσωπεία τριών  εκπαιδευτικών και έξι μαθητών από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης επισκέφτηκαν το σχολείο: “SCOALA GIMNAZIALA VARIAS JUDET TIMIS” στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus +, με θέμα: «Enrichment is the result of meeting».

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελλάδα, και διαδικτυακά η Ιταλία. 

Την εβδομάδα αυτή οι μαθητές σε ομάδες, αφού έμαθαν για τα έθιμα του Πάσχα στη Ρουμανία, συνεργάστηκαν και έφτιαξαν πολύ όμορφες κατασκευές, επισκέφτηκαν διαφορετικές εκκλησίες (Ρουμάνικη, Σέρβικη, Καθολική και των Βαπτιστών) όπου οι ιερείς τους υποδέχτηκαν και τους ενημέρωσαν για την Μεγάλη Εβδομάδα και για το έργο που επιτελούν.

«Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου της Ρουμανίας ήταν πολύ φιλόξενοι μας ξενάγησαν στην πόλη τους, μας υποδέχτηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος τους VARIAS και ο περιφερειάρχης της περιοχής» αναφέρει σχετικά το Σχολείο. 

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο 9-15/10/2022.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال