Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Βούλιαξε» ο Νέστος για την Πρωτομαγιά – Άνοιξαν τα beach bars

Κοινοποίηση

Την τιμητική του είχε ο Νέστος το μεσημέρι της Κυριακής 1η Μαΐου με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν στην παραποτάμια περιοχή για να γιορτάσουν την πρωτομαγιά, ψήνοντας και «πιάνοντας» τον Μάη. 

Η εικόνα από την περιοχή του Νέστου θύμιζε εποχές πριν την πανδημία του κορονοϊού, με τους επισκέπτες να προσέρχονται είτε για πικ-νικ είτε μεταφέροντας και στήνοντας ψησταριές στο σημείο. 

Η συγκέντρωση μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που ήταν σχεδόν απίθανο να βρει θέση παρκαρίσματος κάποιος στην περιοχή κοντά στο ποτάμι. 

Πρώτος καφές στα beach bars 

Την ίδια στιγμή τις πόρτες τους για τους λουόμενους άνοιξαν και αρκετά beach bars στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, που έστησαν ξαπλώστρες και σέρβιραν τον πρώτο καφέ στους πελάτες τους.  

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για βουτιά, δεν ήταν λίγοι αυτοί που το τόλμησαν, ενώ άλλοι επέλεξαν να χαλαρώσουν στην άμμο, απολαμβάνοντας τον ήχο της θάλασσας. 

Η περίοδος του Πάσχα πέρασε αφήνοντας θετικούς οιωνούς για την τουριστική κίνηση στην περιοχή, καθώς αν και η Ξάνθη δεν χαρακτηρίζεται εύκολα ως τουριστικός προορισμός, οι επαγγελματίες εκτιμούν πως το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου θα βοηθήσει στην «κάθοδο» Βουλγάρων, Ρουμάνων και Ρώσων προς την παραλιακή ζώνη της Ξάνθης. 

Φωτογραφία: Απόστολος Δανδαλίδης

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα