«Βροχή» οι συλλήψεις διακινητών στη Θράκη [ΦΩΤΟ]

«Βροχή» οι συλλήψεις διακινητών στη Θράκη [ΦΩΤΟ]

Συνελήφθησαν χθες (17-5-2022), σε περιοχές της Ορεστιάδας, της Δράμας και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Δράμας και Ροδόπης, έξι (6) διακινητές, πέντε αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στο Έβρο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ύψος του κόμβου Θυρέας της Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου τον έναν διακινητή να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. 

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή του Νέου Χειμωνίου και τους άλλους τρεις διακινητές, οι οποίοι προηγουμένως είχαν περαιώσει τους ανωτέρω μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με φουσκωτή βάρκα τον ποταμό Έβρο και τους οποίους καθοδήγησαν πεζή στο σημείο όπου επιβιβάστηκαν στο φορτηγό όχημα.

«Βροχή» οι συλλήψεις διακινητών στη Θράκη [ΦΩΤΟ]

«Βροχή» οι συλλήψεις διακινητών στη Θράκη [ΦΩΤΟ]

«Βροχή» οι συλλήψεις διακινητών στη Θράκη [ΦΩΤΟ]

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Δράμας – Ξάνθης,  αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι ο οδηγός - διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν  ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών σε επαρχιακή οδό και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε για το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης έχει δηλωθεί κλοπή την 9-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Χαλκιδικής.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Παρανεστίου Δράμας και Σαπών Ροδόπης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال