Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Περιορίζουν μετακινήσεις και εξόδους λόγω ακρίβειας

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Περιορίζουν μετακινήσεις και εξόδους λόγω ακρίβειας

Τις μετακινήσεις τους αλλά και τις νυχτερινές εξόδους φαίνεται πως περιορίζουν δραματικά οι κάτοικοι στην Ξάνθη, λόγω των ανατιμήσεων και του ράλι της ακρίβειας που έχουν εκτοξεύσει το κόστος ζωής. 

Σε διαδικτυακό γκάλοπ του XanthiNea.gr, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 1.170 άτομα, το 46% δηλώνει πως έχει περιορίσει τις μετακινήσεις με οχήματα στην περιοχή, με δεδομένο άλλωστε και το γεγονός πως η τιμή της βενζίνης έχει «σκαρφαλώσει» πάνω από 2 ευρώ στην Ξάνθη και παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα. 

Το 31% των συμμετεχόντων στο διαδικτυακό γκάλοπ δηλώνει πως έχει περιορίσει τις νυχτερινές εξόδους ενώ ένα 14% των χρηστών του διαδικτύου έχει προχωρήσει σε περιορισμούς ως προς τα τρόφιμα με τα οποία γεμίζει το καλάθι του σούπερ μάρκετ. Αντίστοιχα ένα 9% έχει περιορίσει και το καφέ υπό τη μορφή του take away, μία συνήθεια που γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια στην Ξάνθη με ολοένα και περισσότερα αντίστοιχα καταστήματα να «ξεφυτρώνουν» σε διάφορες γειτονιές της πόλης. 



Τα παραπάνω δεδομένα που συλλέχθηκαν από το διαδικτυακό γκάλοπ προκαλούν φυσικά προβληματισμό, μίας και η τοπική οικονομία της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια δέχεται ισχυρά πλήγματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που βλέποντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους να περιορίζεται, οδηγήθηκαν στο «λουκέτο». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα