Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Του «σήκωσαν» την εξάτμιση από τη μηχανή – Νέες επιδρομές

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Του «σήκωσαν» την εξάτμιση από τη μηχανή – Νέες επιδρομές

Εξατμίσεις από σταθμευμένες μηχανές στην Ξάνθη φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι επιτήδειοι, οι οποίοι προχωρούν σε «καταδρομικές» εξορμήσεις στην πόλη, κλέβοντας και προκαλώντας φθορές στις περιουσίες των κατοίκων. 

Πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι γνωστό και έχει απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία, αλλά και τις Αρχές, ενώ μέχρι και σήμερα η μικροεγκληματικότητα στην περιοχή παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Μάλιστα το κλίμα αυτό δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσφορία τους ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν πως ζουν με τον φόβο ως προς το πότε θα έρθει η σειρά τους να πέσουν θύματα κλοπής. 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες αφαίρεσαν εξάτμιση από μηχανή, στην περιοχή της Ανδριανουπόλεως στην Ξάνθη ενώ στην ευρύτερη περιοχή έγινε μία ακόμη «επίθεση» πάλι σε μηχανή. Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη λήψη αποτυπωμάτων ωστόσο μέχρι στιγμής οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί. 

Την ίδια στιγμή καταγράφονται και επιθέσεις σε σταθμευμένα οχήματα, με τους δράστες να χτυπούν κατά την προσφιλή τους μέθοδο, να σπάνε παράθυρα και να αφαιρούν διάφορα αντικείμενα ή μικρά χρηματικά ποσά. 



Ξάνθη: Του «σήκωσαν» την εξάτμιση από τη μηχανή – Νέες επιδρομές

Σε σχετική ανάρτηση στην ομάδα «Στραβά και Ανάποδα» στο Facebook, κάτοικος της περιοχής περιγράφει: «Την Παρασκευή 13/5 άνοιξαν το αυτοκίνητό μου για κάτι ψιλά . . . που τελικά δεν είχα μέσα! Όταν πλησίασα συνειδητοποίησα οτι το είχαν παραβιάσει με λοστό. Δεν ήταν παρκαρισμένο σε κάποια ερημική γειτονιά αλλά σε κεντρικό σημείο της Παλιάς Πόλης.

Η ειρωνεία είναι οτι το πρωί της ίδιας ημέρας ξεναγούσα εθελοντικά στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης δημάρχους, αντιδημάρχους και στελέχη που ήρθαν από διάφορους Δήμους για το Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διοργανώθηκε στην Ξάνθη (13-15/5). Έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ιστορία της πόλης, την πολυπολιτισμικότητα, τα αρχοντικά, το σπίτι του Χατζιδάκι. Προφανώς, μείναμε στα καλά δεν αναφερθήκαμε στην παραβατικότητα ή σε άλλα ζητήματα του Δήμου.

Η (παρ)ανομία στην πόλη μας έχει αυξηθεί δραματικά. Φτάσαμε να ανησυχούμε αν θα βρούμε το αυτοκίνητό μας ανοιχτό ή ακόμα χειρότερα στην θέση όπου το αφήσαμε! Μέχρι πότε θα βάζουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί; Μέχρι πιο σημείο θα δείξουμε ανεκτικότητα;». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα