Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξανθιώτες έζησαν τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο στη Γερμανία [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Ξανθιώτες έζησαν τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο στη Γερμανία [ΒΙΝΤΕΟ]


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στιγμές τρόμοι έζησαν την Παρασκευή χιλιάδες κάτοικοι στη δυτική Γερμανία μετά το πέρασμα ενός καταστροφικού ανεμοστρόβιλου που άφησε πίσω τους εκατοντάδες τραυματίες. 

Ανάμεσα σε όσους έζησαν την τραγωδία στην ευρύτερη περιοχή και αρκετοί μετανάστες από την Ξάνθη, καθώς η δυτική Γερμανία και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας συγκαταλέγονται στους προορισμούς που επιλέγουν οι κάτοικοι της Ξάνθης που αναζητούν δουλειά, είτε εποχικά είτε και μόνιμα. 



«Είχαμε πάει στην καφετέρια όταν ξεκίνησε όλο αυτό. Κράτησε πέντε λεπτά και άφησε πίσω του τεράστιες ζημιές» εξηγεί στο XanthiNea.gr η Μιρέμ Ρετζέπ από την Ξάνθη που βρίσκεται στην περιοχή της δυτικής Γερμανίας. 

«Ο ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα, ξερίζωσε δέντρα, μέχρι και οι δρόμοι άνοιξαν. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να επανέλθει η περιοχή. Τα αυτοκίνητα ήταν σαν να πετούσαν, φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Εμείς είμαστε καλά αλλά έγιναν μεγάλες καταστροφές και κόσμος τραυματίστηκε. Εγώ έχω ένα παιδί 5 χρονών, φοβηθήκαμε πάρα πολύ και γυρίσαμε αμέσως στο σπίτι» προσθέτει η ίδια περιγράφοντας την εικόνα από το Λίπσταντ.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα