Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χόρτα «σκεπάζουν» πινακίδες και στροφές στην ορεινή Ξάνθη

Κοινοποίηση

Χόρτα «σκεπάζουν» πινακίδες και στροφές στην ορεινή Ξάνθη

Θαμμένες κάτω από τεράστια και άκρως επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς βρίσκονται δεκάδες πινακίδες στην ορεινή Ξάνθη, και ειδικά σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, με τους κατοίκους να εκφράζουν την αγανάκτηση αλλά και τον φόβο τους για την πρόκληση πιθανών ατυχημάτων. 

Πρόκειται για πινακίδες οι οποίες προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς είτε πως πρέπει να σταματήσουν το όχημά τους και να ελέγξουν τον δρόμο πριν συνεχίσουν είτε τους ενημερώνουν για κάποια απότομη στροφή ή πιθανό κίνδυνο στο οδικό δίκτυο. Οι πινακίδες αυτές – όπως για παράδειγμα η πινακίδα STOP που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το XanthiNea.gr – έχουν κυριολεκτικά σκεπαστεί από άγρια χόρτα, καθιστώντας τες σχεδόν αόρατες για τους διερχόμενους οδηγούς.

Την ίδια στιγμή, τα χόρτα δημιουργούν έναν επιπλέον κίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς περιορίζουν την ορατότητά τους και ειδικά σε σημεία τα οποία χαρακτηρίζονται από απότομες στροφές ή ανηφόρες. 

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των επικίνδυνων χόρτων ώστε να καταστούν εκ νέου ορατές οι πινακίδες και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος πρόκλησης κάποιου ατυχήματος στην περιοχή. Μάλιστα όπως επισημαίνουν, πρόκειται για ένα πρόβλημα ιδιαίτερα εκτεταμένο που δεν περιορίζεται μόνο σε ένα ή δύο σημείο του οδικού δικτύου αλλά αφορά ευρύτερα την ορεινή ζώνη. 

Χόρτα «σκεπάζουν» πινακίδες και στροφές στην ορεινή Ξάνθη

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα