Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ζεσταίνεται» η τουριστική κίνηση στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

«Ζεσταίνεται» η τουριστική κίνηση στην Ξάνθη


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Ξάνθη, μετά και το άνοιγμα του Μεθοριακού Σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που έχει τονώσει σε σημαντικό βαθμό την «κάθοδο» Βουλγάρων και Ρουμάνων επισκεπτών στην περιοχή. 

Ο Μεθοριακός Σταθμός ήταν κλειστός για διάστημα δύο ετών, προκαλώντας σημαντικό οικονομικό πλήγμα στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό, και η επαναλειτουργία του αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου Ξενοδόχων της περιοχής, που άσκησε διαρκείς πιέσεις και οχλήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

«Δώσαμε μεγάλο αγώνα σαν Σύλλογος Ξενοδόχων για να ανοίξει ο Μεθοριακός Σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου. Τώρα που άνοιξε βλέπουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στην περιοχή τη δικιά μας και όχι μόνο στο κομμάτι του τουρισμού αλλά βλέπεις πως έρχονται τουρίστες, ειδικά το Σάββατο, και ψωνίζουν από τα μαγαζιά και αφήνουν χρήματα στην αγορά» εξηγεί ο Ιωάννης Ιερόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης. «Μετά από δύο χρόνια και τα ξενοδοχεία άνοιξαν κανονικά, σε έναν μεγάλο βαθμό χωρίς τα περιοριστικά μέτρα που υπήρχαν και βλέπουμε ότι υπάρχει μία σοβαρή κίνηση και εκτιμώ ότι το καλοκαίρι θα πλησιάσουμε εποχές του 2017-2018. Ο κόσμος ήταν κλεισμένος δύο χρόνια και πιστεύω ότι θα βγουν, παρ’ όλο που υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση. Εκτιμώ όμως ότι θα υπάρξει καλή κίνηση και από Έλληνες» προσθέτει ο ίδιος. 



Μάλιστα ο ίδιος υπογραμμίζει με νόημα πως εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων αποτελούν ένα ισχυρό τονωτικό για την τοπική οικονομία και αποφέρουν έσοδα τόσο για τον τουρισμό όσο και για την αγορά. 

«Η άποψη μας είναι ότι η Ξάνθη πρέπει να επενδύσει στην γαστρονομία. Ο Έλληνας θα πάει εκεί που τρώει καλά και το μοναδικό πράγμα στο οποίο μπορούμε να επενδύσουμε στην Ξάνθη, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές, είναι το φαγητό. Να αναδείξουμε τις τοπικές γεύσεις και να δημιουργήσουμε μία ταυτότητα γαστρονομική που θα αποτελεί πόλο έλξης σε βουνό, πόλη και θάλασσα» εξηγεί ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ξάνθης, για να προσθέσει πως στην περιοχή υπάρχουν ιστορικά μνημεία, όπως ο Μακεδονικός Τάφος, αλλά και περιοχές πλούσιου φυσικού κάλλους όπως ο Νέστος ή ο καταρράκτης του Λειβαδίτη, που δεν αξιοποιούνται κατάλληλα, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να μην αποτελεί τουριστικό προορισμό. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα