Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Συγκλονιστικό – Έκαναν ΚΑΡΠΑ 50 λεπτά και έσωσαν 45χρονο στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Συγκλονιστικό – Έκαναν ΚΑΡΠΑ 50 λεπτά και έσωσαν 45χρονο στην Ξάνθη

Μία ανατριχιαστική και άκρως συγκλονιστική εμπειρία έζησε την Τρίτη το προσωπικό του ΚΥ Αβδήρων στην Ξάνθη, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό ανακοπής σε άνδρα 45 ετών. 

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλαν μια πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια και κάνοντας ΚΑΡΠΑ επί 50 ολόκληρα λεπτά κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τον 45χρονο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. 



«Σήμερα στο ΚΥ Αβδήρων ζήσαμε αυτό που απεύχεται κάθε επαγγελματίας Υγείας. Καρδιακή ανακοπή σε 45 χρονών άνδρα! Όμως ταυτόχρονα ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία της άψογης συνεργασίας της ομάδας, της αλυσίδας της ζωής! Διασώστες ΕΚΑΒ νοσηλευτικό προσωπικό. Μπράβο στην Ιωάννα Μπουργουτζόγλου Μπαρούτη, Μαρία Μπαλεστραβου και ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΔΟΥ και στους γιατρούς Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Αμαξόπουλο Γιώργο που επί 50 λεπτά έκαναν ΚΑΡΠΑ, έδωσαν επί 50 λεπτά αγώνα και τα κατάφεραν! Ο ασθενής ανένηψε και διεκομίσθη στο ΓΝ Ξάνθης! Νιώθω υπερήφανη για τους συναδέλφους και συνεργάτες μας στο ΚΥ Αβδήρων, στο ΕΚΑΒ, στο ΓΝ Ξάνθης! Μπράβο σε όλους σας» αναφέρει η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΥ Αβδήρων, Μάρθα Ανδρέου, για το περιστατικό. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα