Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού δασικών εκτάσεων στην Ξάνθη

Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού δασικών εκτάσεων στην Ξάνθη

Σε περισσότερες από 60 δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και δασικές εκτάσεις στην Ξάνθη, πραγματοποιούνται εκτενείς προληπτικοί καθαρισμοί, απομακρύνεται συσσωρευμένη επί δεκαετίες καύσιμη βιομάζα, συντηρούνται δασικοί δρόμοι και διανοίγονται αντιπυρικές ζώνες.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΝ, στον Υμηττό υλοποιούνται εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης καύσιμης ύλης σε δασική έκταση 2.220 στρεμμάτων, διαπλάτυνσης και συντήρησης δασικού οδικού δικτύου μήκους 90 χιλιομέτρων ενώ απομακρύνονται αυθαίρετες ξύλινες κατασκευές.

Αυτοψία σε τρεις περιοχές καθαρισμού του Υμηττού, την περιοχή Παύλου Μελά στις υπώρειες του βουνού στον Καρέα, τον λόφο Αράπη και το Πανόραμα Βούλας, πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση και τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης Δασών και Δασικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελο Γκουντούφα.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών «Antinero» υλοποιείται με χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και 22 εκατομμυρίων ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Συνολικά το πρόγραμμα καθαρισμών εκτείνεται σε έκταση 77.000 στρεμμάτων, διανοίγονται 12.000 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και συντηρούνται 1.600 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, εργασίες εκτελούνται στις εξής περιοχές της ΑΜΘ:

Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης

Δασικές εκτάσεις Έβρου

Δασαρχείο Διδυμότειχου

Τρίγωνο 

Ορεστιάδα

Δασαρχείο Κάτω Νευροκοπίου

Δασικές εκτάσεις Δράμας

Δασαρχείο Καβάλας

Περιαστικό δάσος Καβάλας 

Αγιος Σύλλας - 'Ασπρη 'Αμμος

Διεύθυνση Δασών Ροδόπης

Ίμερος 

Προσκυνητές

Δασαρχείο Σουφλίου

Δασικό σύμπλεγμα Σουφλίου - Δαδιάς - Λευκίμμης - Δερίου - Αισύμης

Δασαρχείο Σταυρούπολης

Δασικές εκτάσεις Ξάνθης

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال