Η ιστορία των συναισθημάτων

Η ιστορία των συναισθημάτων

Μια ευρύτατη εξερεύνηση των τρόπων με τους οποίους τα συναισθήματά μας διαμόρφωσαν την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας και του πώς η εμπειρία και η γνώση των συναισθημάτων εξελίχθηκαν μαζί μας.

Στους ανθρώπους αρέσει να πιστεύουν ότι είναι ορθολογικά πλάσματα τα οποία, ως είδος, στηρίχτηκαν στη λογική για να επιζήσουν. Όμως πολλές από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας μας σχετίζονται περισσότερο με τα συναισθήματα.

Χωρίς να κατανοήσουμε τα συναισθήματα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γεγονότα όπως η δημιουργία της φιλοσοφίας και η γέννηση των κυριότερων θρησκειών, η πτώση της Ρώμης, η Επιστημονική Επανάσταση και κάποιοι από τους πιο αιματηρούς πολέμους που συνέβησαν ποτέ.

Ο Dr Richard Firth-Godbehere μας παρασύρει σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κεντρικό και συχνά παραγνωρισμένο ρόλο που έπαιξαν τα συναισθήματα στις ανθρώπινες κοινωνίες σ’ όλο τον κόσμο ανά τους αιώνες – από την αρχαία Ελλάδα ως την Γκάμπια, την Ιαπωνία, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τις Ηνωμένες Πολιτείες κι ακόμα παραπέρα.

Αντλώντας στοιχεία από την ψυχολογία, τη νευροεπιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη και την ιστορία των θρησκειών, η Ιστορία των συναισθημάτων σκιαγραφεί πώς άλλαξε με τον καιρό ο τρόπος που κατανοούμε και βιώνουμε τα συναισθήματα και πώς αυτά, καθώς και οι πεποιθήσεις που έχουμε γι’ αυτά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο τη δική μας όσο και του κόσμου ολόκληρου.

Τα συναισθήματα είναι πολύ μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας του να είσαι άνθρωπος απ’ ό,τι συνειδητοποιούμε ποτέ οι περισσότεροι. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα συναισθήματα και για το πώς γνωρίσαμε περισσότερα γι’ αυτά, αυτό ακριβώς είναι το βιβλίο που χρειάζεστε.

Dean Burnett, συγγραφέας του Happy Brain

Ο Richard Firth-Godbehere μας παρασύρει σε μια ξέφρενη διαδρομή στα ιστορικά συναισθήματα, από τον αρχαίο κόσμο στον σύγχρονο και από κει στο μέλλον. Μας δείχνει, με έναν τρόπο που ενθουσιάζει τον αναγνώστη και τον κάνει να γυρνάει τις σελίδες, ότι τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι πιο πολύπλοκα απ’ όσο ίσως νομίζατε. Αν ψάχνετε για καινούριες ιδέες, αφηγηματική ιστορία, ψυχολογική θεωρία ή πολιτιστική ανθρωπολογία, αυτό το βιβλίο θα σας διδάξει κάτι καινούριο για το πώς ένιωθαν οι άνθρωποι για τα συναισθήματά τους ανά τους αιώνες. Ένα βιβλίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Thomas Dixon, συγγραφέας του Weeping Britannia: Portrait of a Nation in Tears

Μια συναρπαστική ματιά στους βαρυσήμαντους τρόπους με τους οποίους η χαλιναγώγηση των ανθρώπινων συναισθημάτων διαμόρφωσε την παγκόσμια ιστορία και κουλτούρα. Σας ανοίγει τα μάτια και σας βάζει σε σκέψεις!

Gina Rippon, συγγραφέας του The Gendered Brain.

Dr. Richard Firth-Godbehere

Ο Dr Richard Firth-Godbehere είναι ανεξάρτητος ερευνητής και σύμβουλος στην ιστορία, στη γλώσσα, στην επιστήμη και στη φιλοσοφία των συναισθημάτων. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στο θέμα των συναισθημάτων και είναι συνεργαζόμενος ερευνητής στο Κέντρο Ιστορίας Συναισθημάτων στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Έχει πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ενώ κατά την περίοδο των σπουδών του εκεί κέρδισε δύο βραβεία αριστείας και πήρε μάστερ Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ενώ έκανε επίσης διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, όπου ήταν ερευνητής χρηματοδοτούμενος από το Wellcome Trust.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال