Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα – Ξηλώθηκαν δέντρα και κολώνες

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα - Ξηλώθηκαν δέντρα και κολώνες


Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες στον κάμπο της Ξάνθης μετά τη χθεσινή θεομηνία που έπληξε για σχεδόν μία ώρα την περιοχή προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε δεκάδες καλλιέργειες, ξηλώνοντας δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ. 



Το πέρασμα της θεομηνίας ήταν έντονο κυρίως από περιοχές του Δήμου Τοπείρου, όπου εκδηλώθηκε ακόμη και ανεμοστρόβιλος. Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε δεκάδες κολώνες της ΔΕΗ βυθίζοντας στο σκοτάδι τους γύρω οικισμούς ενώ ξεριζώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν καταστροφές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. 

Το χαλάζι υπολογίζεται πως κατέστρεψε περίπου 40.000 με 50.000 στρέμματα, πλήττοντας κυρίως δενδροκαλλιέργειες, εκτάσεις με καλαμπόκια, ηλιόσπορο και βαμβάκι. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες ημέρες μία εξίσου έντονη κακοκαιρία χτύπησε την Ξάνθη, αφήνοντας σημαντικές πληγές στους αγρότες οι οποίοι βλέπουν για δεύτερη φορά τις καλλιέργειες τους να δέχονται ανυπολόγιστο πλήγμα μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων. 

Στο σημείο αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών, ωστόσο όπως τονίζουν οι αγρότες ζητούμενο είναι η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, ιδιαίτερα σε μία τόσο ζόρικη καλλιεργητική περίοδο όπως η φετινή, με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής. 



Σχεδόν 15 χωριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι για ώρες, καθώς δεκάδες ήταν οι κολώνες της ΔΕΗ που ξηλώθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή. Συνεργεία της ΔΕΗ και του Δήμου Τοπείρου επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η έντονη χαλαζόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι. 

Ξάνθη: Καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα - Ξηλώθηκαν δέντρα και κολώνες

Ξάνθη: Καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα - Ξηλώθηκαν δέντρα και κολώνες

Ξάνθη: Καταστράφηκαν 50.000 στρέμματα - Ξηλώθηκαν δέντρα και κολώνες

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα