Μέχρι πότε κάνετε αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό 2022

Μέχρι πότε κάνετε αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό 2022

Με προβλήματα άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022 στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς ο μεγάλος αριθμός των ενδιαφερομένων κρασάρει το σύστημα.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω εικόνα. Μετά την συμπλήρωση της απαιτούμενης αίτησης, σε ορισμένες περιπτώσεις το σύστημα έπεφτε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποβληθεί.


Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να δοκιμάσουν ξανά, καθώς η αίτησή τους δεν έχει υποβληθεί αν τους εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.

Ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται πως έχει αποκατασταθεί.

Η προθεσμία για την αίτηση

Η πλατφόρμα στο gov.gr είναι προγραμματισμένη να παραμείνει ανοιχτή μέχρι μέχρι τις 23 Ιουνίου, στις 14:00. Άγνωστο αν θα δοθεί κάποια παράταση.

Από αυτό το πρόγραμμα διακοπών που «τρέχει» θα ωφεληθούν 300.000 πολίτες, για διακοπές από 1η Αυγούστου 2022 έως και 31 Ιουλίου 2023.

Η διαδικασία για την αίτηση

Από τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης μπαίνοντας στην εφαρμογή του ΟΑΕΔ στο gov.gr οι πολίτες κάνουν αίτηση ως εξής:

Αρχικά πατούν ΕΔΩ για να μεταφερθούν απευθείας στην πλατφόρμα του gov.gr.

Για να υποβάλλουν αίτηση πρέπει να έχουν

είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Η επόμενη οθόνη ζητά να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας:

Τα μοναδικά που είναι συμπληρωμένα είναι το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ σας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσετε υποβολή. Σε περίπτωση που υπάρχουν λάθη, θα σας ειδοποιήσει το σύστημα ώστε να τα διορθώσετε.

Ποιοι θα έχουν μηδενική συμμετοχή στο πρόγραμμα

Ο φετινός Κοινωνικός Τουρισμός χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Πού θα κάνετε φθηνότερες διακοπές για 6 βράδια

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Δηλαδή σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω.

Πού θα κάνετε δωρεάν διακοπές για 10 βράδια

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Πού θα κάνετε δωρεάν διακοπές για 12 βράδια

Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Φθηνότερα και τα ακτοπλοϊκά

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال