Νέα απάτη – Πάτησε πάνω στο link και έχασε 3.000 ευρώ!

Νέα απάτη – Πάτησε πάνω στο link και έχασε 3.000 ευρώ!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 24-6-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στην Κομοτηνή. 

Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή μηχανήματος που είχε αναρτήσει ημεδαπή σε ιστοσελίδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και με το πρόσχημα καταβολής του ποσού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω αγορά, της απέστειλε μήνυμα σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) ο οποίος προσομοίαζε με τράπεζα. 

Η ημεδαπή ακολούθησε τον σύνδεσμο, καταχωρώντας τους προσωπικούς της κωδικούς πλην όμως αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα απάτης και διέκοψε την επικοινωνία της, χωρίς ο δράστης να καταφέρει να την εξαπατήσει. 

Στη συνέχεια ο δράστης χρησιμοποιώντας τον τηλεφωνικό αριθμό που του έδωσε η ανωτέρω ημεδαπή για την συναλλαγή τους, απέκτησε πρόσβαση σε ηλεκτρονική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του συγκεκριμένου αριθμού, μέσω της οποίας επικοινώνησε με συγγενικό της πρόσωπο από το οποίο κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. 

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال