Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Χαρδαλιά

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Χαρδαλιά

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου οι τουρκικές Αρχές, την ώρα που πέταγε με κατεύθυνση τον Άγιο Ευστράτιο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την ώρα που το ελικόπτερο με τον Νίκο Χαρδαλιά βρισκόταν στον αέρα, ακούστηκε στον ασύρματο ότι «βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο». Ωστόσο οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να αποτίσει φόρο τιμής στις εκδηλώσεις μνήμης του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου, όταν ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά και πετούσε πάνω από Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι είχε δεχθεί παρενόχληση από τις τουρκικές αρχές, καθώς τους ζητούσαν να αλλάξουν πορεία.

Η Τουρκία είχε «τεντώσει το σχοινί» ξανά τότε, με τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ να αναφέρουν τη θέση των αξιωματούχων της χώρας, ότι «ο λαός της Ελλάδας θα πληγεί».

«Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, εάν οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν να κρατούν αυτή τη στάση, αποφεύγουν τον διάλογο με την Τουρκία και τη βλέπουν σαν εχθρό, θα μπουν σε περιπέτειες -όπως συνέβη και στο παρελθόν- που θα τους οδηγήσουν σε απογοήτευση και ο λαός τους θα πληγεί», ανέφεραν τότε οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال