Που εντοπίζονται μέδουσες στην Ξάνθη – Διαδραστικός χάρτης

Που εντοπίζονται μέδουσες στην Ξάνθη – Διαδραστικός χάρτης

Το iNaturalist, μια κοινή πρωτοβουλία του California Academy of Sciences και του National Geographic Society, αποτελεί έναν διαδραστικό χάρτη όπου μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για τις περιοχές στις οποίες εντοπίζονται μέδουσες. 

Πρακτικά, ο χάρτης τροφοδοτείται με πληροφορίες τις οποίες γνωστοποιούν οι πολίτες, μέσω καταγραφών για το είδος της μέδουσας που έχουν εντοπίσει και την περιοχή στην οποία βρίσκονται. 

Στον εν λόγω χάρτη παρουσιάζονται μωβ μέδουσες στο Φανάρι, ενώ στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στη Σκάλα Αβδήρων έχει καταγραφεί η μέδουσα πυξίδα. 

Βέβαια, ο φωτογραφικός φακός του XanthiNea.gr κατέγραψε μέσα στον Μάιο [πριν από μερικές εβδομάδες] μωβ μέδουσα στην περιοχή του Άη Γιάννη, ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στις παραλίες της Ξάνθης αυτές παραμένουν «καθαρές» από μέδουσες, καθώς οι όποιες καταγραφές είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά και σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουν άλλες παραλίες της χώρας που έχουν «πλημμυρίσει» από μωβ μέδουσες. 

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη ΕΔΩ

Που εντοπίζονται μέδουσες στην Ξάνθη – Διαδραστικός χάρτης

Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال