Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Σε ισχύ το θερινό ωράριο στην αγορά της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Σε ισχύ το θερινό ωράριο στην αγορά της Ξάνθης

Σε ισχύ τέθηκε και επισήμως από την Τετάρτη 01/06 το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της Ξάνθης. 

Τα καταστήματα ανοίγουν πλέον στις 6 το απόγευμα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή έως τις 9 το βράδυ. 

Σε ισχύ το θερινό ωράριο στην αγορά της Ξάνθης

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει τόσο για την αργία του Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 13/06, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν. 



«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης υπενθυμίζει στους φίλους καταναλωτές και τους συναδέλφους επαγγελματίες – εμπόρους , ότι την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος η αγορά της Ξάνθης θα παραμείνει κλειστή κατ’ έθιμον , των τελευταίων πενήντα και πλέον ετών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Καταργήθηκε η μάσκα 

Την ίδια στιγμή από το πρωί της Τετάρτης τέθηκε σε ισχύ και η άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων. Τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δεν είναι υποχρεωμένοι πλέον να φοράνε μάσκα για την είσοδό τους στα καταστήματα. 

Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης «από τα μέσα προστασίας που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες, διεγράφη πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά τόσο τους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους όσο και στους πελάτες. Παραμένει ενεργή η υποχρέωση των ανεμβολίαστων ή μη πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων της επιχείρησης να κάνουν ένα PCR ή rapid test την εβδομάδα.

· Στα γενικά μέτρα που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις, παραμένουν πλέον μόνο η τοποθέτηση αλκοολούχου διαλύματος και ο εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.

· Καταργείται ο περιορισμός των συναντήσεων/συνεδριάσεων με παρουσία μόνο 7 ατόμων.



· Στα καταστήματα τροφίμων, υπάρχει ένας επιπλέον περιορισμός αυτός της απολύμανσης των τροχήλατων ή μη καλαθιών, ενώ στην εστίαση, η απολύμανση τραπεζιών/καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα