Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σφαγή του Διστόμου: Τι λέει η κόρη της γυναίκας – σύμβολο για την ιστορική φωτογραφία της

Κοινοποίηση

Σφαγή του Διστόμου: Τι λέει η κόρη της γυναίκας - σύμβολο για την ιστορική φωτογραφία της


Η γυναίκα στη φωτογραφία έγινε «έμβλημα» σε όλο τον κόσμο καθώς απαθανατίστηκε ενώ θρηνούσε το θάνατο των γονιών της από τους Ναζί κατά την σφαγή του Διστόμου

Η γυναίκα στη φωτογραφία έγινε «έμβλημα» σε όλο τον κόσμο, καθώς απαθανατίστηκε ενώ θρηνούσε για το θάνατο των γονιών της από τους Ναζί κατά τη σφαγή του Διστόμου. 

Η κόρη της «γυναίκας του Διστόμου» Νίκη Μίχα, μίλησε στον ΑΝΤ1, για τη φωτογραφία της μητέρας της η οποία έγινε σύμβολο του μαρτυρίου που βίωσε ο πληθυσμός της περιοχής από τους Ναζί.



Μία ημέρα μετά από την «μαύρη επέτειο», η κ. Μίχα εξήγησε πως μετά την «Σφαγή του Διστόμου», καθώς δεν υπήρχε χώρος στο νεκροταφείο για να ταφούν όλα τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας, οι άνθρωποι έθαψαν τους οικείους τους που θανατώθηκαν από τους Ναζί σε οικόπεδα δίπλα στα σπίτια τους, ακόμη και στις αυλές τους. 

Η γιαγιά της κ. Μίχα και μητέρα της γυναίκας που έγινε σύμβολο σε όλον τον κόσμο, ετάφη στην αυλή του σπιτιού της. Κάποια στιγμή, ενώ η μαυροφορεμένη κόρη της θρηνούσε για την αγαπημένη της μητέρα και για όλα τα άλλα θύματα των κατακτητών, απαθανατίστηκε από τον ανταποκριτή διεθνούς ΜΜΕ και η φωτογραφία της έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου, συγκινώντας τον πλανήτη και αναδεικνύοντας τα εγκλήματα των Γερμανών.

«Δυστυχώς, αρρώστησε από Αλτσχάιμερ επί πολλά χρόνια και είχε σταματήσει να μας μιλάει και να δίνει περιγραφές», είπε για την μητέρα της η κ. Μίχα.

Ανέφερε πάντως πως «ήταν υπερήφανη μόλις άρχισε να κυκλοφορεί η φωτογραφία της, να γίνεται εξώφυλλο σε βιβλία και σε προγράμματα εκδηλώσεων».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα