Στη Σαρδηνία της Ιταλίας το 10ο Δημοτικό Ξάνθης

Στη Σαρδηνία της Ιταλίας το 10ο Δημοτικό Ξάνθης

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 «Breaking Barriers Through Sharing Treasures», ταξίδεψε στη Σαρδηνία της Ιταλίας, στην πόλη Σάσσαρι, με δύο εκπαιδευτικούς και τέσσερις μαθητές της Έκτης τάξης και με αντίστοιχες αποστολές από την Πολωνία, την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διήρκησε μια εβδομάδα περιελάμβανε επίσκεψη, ενημέρωση και βιωματικά εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε τρία μνημεία της UNESCO ( Museum of Canto a Tenore, Su Nuraxi, Barumini, La Faradda di li Candareri ), επίσκεψη στο σχολείο της χώρας φιλοξενίας του προγράματος, γνωριμία για εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των χωρών, ομιλίες και περιηγήσεις σε ιστορικές πόλεις και οικισμούς της Σαρδηνίας. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αποχώρησαν γεμάτοι εμπειρίες, γνωρίζοντας τον τόπο και τον πολιτισμό της Σαρδηνίας, επιβεβαιώνοντας πως τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικών συμπράξεων βοηθούν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών και στην ανάπτυξη νέων προοπτικών. 
Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال