Μελισσόπουλος: «Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Δήμος Ξάνθης σε έργα από το ΕΣΠΑ»

Μελισσόπουλος: «Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Δήμος Ξάνθης σε έργα από το ΕΣΠΑ»

Κριτική στη διοίκηση Τσέπελη ασκεί για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη Για Όλους», Σάββας Μελισσόπουλος, παραθέτοντας στοιχεία σχετικά με τα έργα αλλά και τις απορροφήσεις κονδυλίων ΕΣΠΑ. 

Αναλυτικά αναφέρει: 

«Ο Δήμος Ξάνθης βρίσκεται στην τελευταία θέση του ΕΣΠΑ, τόσο σε αριθμό Έργων, όσο και σε ποσά χρηματοδότησης, είναι δηλαδή ουραγός συγκρινόμενος με τους άλλους 4 μεγάλους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ, σύγκριση η οποία προκαλεί τεράστια θλίψη… 

Μελισσόπουλος: «Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Δήμος Ξάνθης σε έργα από το ΕΣΠΑ»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 

Ο Δήμος Ξάνθης στο τρέχον ΕΣΠΑ  δεν  μπόρεσε να εκτελέσει ουσιαστικά ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, εκτός από την αποκατάσταση του Παλιού Δημαρχείου, ένα έργο όμως που ξεκίνησε πριν από 8 ολόκληρα χρόνια..

Εκτός λοιπόν από το Παλιό Δημαρχείο και από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), τα υπόλοιπα 2 που αναφέρονται στον πίνακα ως έργα του Δήμου Ξάνθης, αφορούν μόνο προμήθειες υλικών και υπηρεσιών και δόθηκαν από τα περισσευούμενα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας, προφανώς σε Δήμους όπως τον δικό μας με ιδιαίτερα χαμηλή ή μηδενική απορροφητικότητα …. 

Ο Δήμος Ξάνθης, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ και ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ λοιπόν στον σχετικό πίνακα των συγχρηματοδοτούμενων ΕΡΓΩΝ της Περιφέρειας, εισπράττει σήμερα τις συνέπειες της απόλυτης ανικανότητας μιας Δημοτικής Αρχής που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει Ευρωπαϊκούς πόρους, τη στιγμή μάλιστα που άλλοι γειτονικοί Δήμοι - και όχι μόνο - κάνουν «πάρτι», υλοποιώντας και εγκαινιάζοντας νέα μεγάλα ΕΡΓΑ.. 

Ωραίοι οι ξεκούραστοι μονόλογοι και οι συνεντεύξεις του Δημάρχου κ. Τσέπελη, καθώς και η «φιλότιμη» προσπάθεια κάποιων ΜΜΕ να μας πείσουν ότι γίνεται προσπάθεια και ότι … τη μία μας φταίει ο κορονοϊός …  την άλλη φταίει η ακρίβεια… ή μάλλον το κακό μας το ριζικό.. Όμως όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά προκαλούν άφθονο γέλιο, μαζί βέβαια με έντονη αγανάκτηση… 

Η Ξάνθη σήμερα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Χάνει διαρκώς μεγάλες ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων, με αποτέλεσμα να μένει πολλά χρόνια πίσω, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι όταν δεν γίνονται ΕΡΓΑ σε έναν τόπο, τότε δεν υπάρχει Ανάπτυξη.

Υ.Γ:  Αλήθεια, οι μηχανικοί και οι επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου της περιοχής μας, ως φορείς γνώσης και  εμπειρίας σε όλο το φάσμα της παραγωγής ενός έργου, είναι πράγματι ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα σοβαρό ΕΡΓΟ στην Ξάνθη;».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال