Τέλος το δίπλωμα οδήγησης όπως το ξέραμε: Έρχεται το Car Wallet

Τέλος το δίπλωμα οδήγησης όπως το ξέραμε: Έρχεται το Car Wallet

Το ψηφιακό πορτοφόλι ήρθε στην ζωή μας μέσω του «Covid Free Wallet», όμως μετά την άρση υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, ξεχάστηκε και πλέον οι πολίτες θα χρειαστεί να εξοικειωθούν με μία νέα εφαρμογή, το «Car Wallet».

Αναλυτικότερα, το «Car Wallet» θα περιλαμβάνει το δίπλωμα οδήγησης σε ψηφιακή μορφή με αποτέλεσμα οι οδηγοί να το έχουν ανά πάσα στιγμή μαζί τους στην εφαρμογή η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το ψηφιακό πορτοφόλι θα έπρεπε να είναι σε λειτουργία από τον περασμένο Μάρτιο όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, με αποτέλεσμα το GΟCAR να γνωστοποίησε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Ιούλιο.

Οι οδηγοί θα πρέπει να «κατεβάσουν» το App στα κινητά τους τηλέφωνα και έπειτα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίπλωμά τους, κάτι το οποίο θα έχει και νομική ισχύ, καθώς σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία ο έλεγχος θα είναι πιο γρήγορος και έγκυρος.

Ένας παράγοντας που καθυστερεί την ενεργοποίηση του ψηφιακού πορτοφολιού είναι ότι δεν είχε προβλεφθεί η εξειδίκευση σε περίπτωση αφαίρεσης του διπλώματος από τον οδηγό για τυχόν παραβάσεις.

Έτσι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οποιοσδήποτε οδηγός έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση διπλώματος να μπορεί να εντοπιστεί από την Τροχαία μέσω της εφαρμογής «Car Wallet», σε περίπτωση ελέγχου.

Στο σύντομο μέλλον, το Car Wallet θα περιλαμβάνει ψηφιακά όλα τα στοιχεία του οδηγού αλλά και των οχημάτων του, όπως:

  • την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
  • το ασφαλιστήριο συμβόλαιο
  • τη βεβαίωση τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ)
  • το ιστορικό συντήρησης του οχήματος
  • τις παραβάσεις και τους βαθμούς στο point system

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال