Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θλίψη στην Ξάνθη για τον 39χρονο που σκοτώθηκε στη Γερμανία

Κοινοποίηση

Θλίψη στην Ξάνθη για τον 39χρονο που σκοτώθηκε στη Γερμανία

Κύμα θλίψης προκάλεσε το άκουσμα της είδησης του θανάτου ενός νέου ανθρώπου από την Ξάνθη, που είχε μεταναστεύσει στη Γερμανία για ένα μεροκάματο. 

Πρόκειται για τον 39χρονος Sali Macar ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα όταν έπεσε από μεγάλο ύψος [άνω των 10 μέτρων] με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρει τραγικό θάνατο.



Ο άτυχος νέος με καταγωγή από τα Μελίβοια, στην ορεινή Ξάνθη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Στα social media εκατοντάδες φίλοι, γνωστοί αλλά και πολίτες από την περιοχή που δεν τον γνώριζαν, έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους για τον άδικό χαμό του, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που στάθηκαν και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν στην ξενιτιά για ένα μεροκάματο οι οικονομικοί μετανάστες της Ξάνθης. 



Κάθε χρόνο, εκατοντάδες κάτοικοι από την ορεινή κυρίως ζώνη εγκαταλείπουν την Ξάνθη [είτε μόνιμα, είτε για μερικούς μήνες] αναζητώντας εργασία σε ναυπηγεία της Γερμανίας αλλά και σε χώρες όπως το Κατάρ, τη Φιλανδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Εκεί καλούνται να εργαστούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες και σκληρές συνθήκες, ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων είναι ακόμη και ανασφάλιστοι. 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος οικονομικός μετανάστης από την Ξάνθη – και δη νέος σε ηλικία – χάνει τη ζωή του στο εξωτερικό, ενώ η σορός του άτυχου 39χρονου αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στην Ξάνθη για να πραγματοποιηθεί η κηδεία του. 

Θλίψη στην Ξάνθη για τον 39χρονο που σκοτώθηκε στη Γερμανία


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα