Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι είναι το «hangover» της επιδερμίδας

Κοινοποίηση

Τι είναι το «hangover» της επιδερμίδας

Tο hangover μετά το ποτό είναι γνωστό, σχεδόν, στους πάντες. Έχετε ακούσει, όμως, για το hangover του δέρματος; Το ποτό είναι μια από τις πιο γνωστές αιτίες της εξαντλημένης επιδερμίδας, αλλά πολλοί άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν να συμβάλουν σε μια αχνή εμφάνιση. Ανάμεσα το ξενύχτι, το άγχος σε υψηλά επίπεδα ή η κατανάλωση λίγο παραπάνω λιπαρών φαγητών και ζαχαρούχων λιχουδιών.

Τι είναι το «hangover» της επιδερμίδας

Ακριβώς όπως και οι συνήθεις μέθοδοι σας μετά το ποτό της επόμενης μέρας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ντους, καφέ και μερικά προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα πρωινής περιποίησης για να κρύψετε το hangover σας, σωστά; 



Πώς μπορείτε να καταλάβετε, λοιπόν, αν το δέρμα σας έχει «πονοκέφαλο»; Η Rebecca Nicholls, Global Learning and Development Specialist της Jurlique, εξηγεί στο thelist.com ότι η θαμπάδα, η αφυδάτωση, οι λεπτές γραμμές, ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος και η απώλεια της λάμψης είναι αποκαλυπτικά σημάδια αυτού του προβλήματος. Αυτά χρησιμεύουν, επίσης, ως σημάδια ότι το δέρμα σας χρειάζεται σοβαρή βοήθεια.

Τροφοδοτήστε το δέρμα σας από μέσα

Η χρήση μιας ολιστικής προσέγγισης για να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από το hangover της επιδερμίδας λειτουργεί πολύ καλύτερα από το να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Η έννοια της ολιστικής ομορφιάς περιλαμβάνει θεραπείες που εξισορροπούν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Και τα τρία στοιχεία είναι αλληλένδετα, οπότε για να διατηρήσουμε την αρμονία -και το λαμπερό δέρμα- πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανισορροπίες του σώματός μας από μέσα προς τα έξω, εξηγεί το The Lifestyle Files.

Μια ολιστική θεραπευτική αγωγή ομορφιάς ενσωματώνει φυσικά συστατικά σε μια υπάρχουσα ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, ενώ παράλληλα παρακολουθεί τις συνολικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής.

Hangover επιδερμίδας

Για αρχή, φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι και μην υπερβάλλετε με την καφεΐνη, το αλκοόλ, τη ζάχαρη ή το αλάτι, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματός μας. Το thelist.com συνιστά τον περιορισμό της ζάχαρης σε λιγότερο από 40 γραμμάρια και την κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες θα ενισχύσετε τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές ίνες, ενθαρρύνοντας τη βέλτιστη λειτουργία του δέρματος.



Πώς το άγχος επηρεάζει την υγεία του δέρματος

Το άγχος μπορεί, επίσης, να επιβαρύνει σημαντικά την υγεία του δέρματος. Η Nicholls εξηγεί: «Η κορτιζόλη απελευθερώνεται όταν είστε στρεσαρισμένοι και οι υψηλές ποσότητες κορτιζόλης μπορούν να διασπάσουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος και να σχηματίσουν ρυτίδες. Το στρες προκαλεί, επίσης, φλεγμονή και μειώνει την ικανότητα του σώματος να αυτοεπιδιορθώνεται», ενώ προσθέτει πως «Όσο πιο στρεσαρισμένοι νιώθουμε, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης. Το γερασμένο και εκτεθειμένο στην υπεριώδη ακτινοβολία δέρμα είναι, επίσης, πιο πιθανό να παράγει κορτιζόλη και έτσι αρχίζει η καθοδική σπείρα».

Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που θα σας βοηθήσουν να ανακάμψετε

Δεδομένου ότι το δέρμα μετά από ένα hangover είναι τόσο ξερό και ερεθισμένο, αποζητά προϊόντα ομορφιάς που καθαρίζουν απαλά, ανακουφίζουν, θρέφουν και ενυδατώνουν. Σύμφωνα με το thelist.com, οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας συνιστούν να κάνετε ένα διάλειμμα από τα λειαντικά απολεπιστικά και αντ’ αυτού να προτιμήσετε ήπια, βοτανικά εκχυλίσματα που βρίσκονται στη φύση για την αποκατάσταση των επιπέδων υγρασίας.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά τα λιγότερο γνωστά εκχυλίσματα τριαντάφυλλου και ρίζας marshmallow λειτουργούν για να περιποιηθούν και να αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σας, ώστε να αποκτήσει ξανά υγιή λάμψη.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα