Το μήνυμα από τα ΕΛΤΑ ήταν «μαϊμού» και έχασε σχεδόν 4.000 ευρώ

Το μήνυμα από τα ΕΛΤΑ ήταν «μαϊμού» και έχασε σχεδόν 4.000 ευρώ

Δεν πήγε στο κακό το μυαλό ενός Έλληνα που κατοικεί σε οικισμό του Έβρου, όταν έλαβε την περασμένη Τετάρτη στο κινητό του ένα μήνυμα με αποστολέα δήθεν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που ανέφερε ότι έπρεπε να επιστραφεί μια παραγγελία που υποτίθεται ότι έκανε, λόγω ελλιπών στοιχείων διεύθυνσης.

Το μήνυμα περιείχε και έναν σύνδεσμο που προέτρεπε τον παραλήπτη να τον ακολουθήσει για να πληρώσει ένα μικρό αντίτιμο για την επιστροφή του δέματος. 

Αρχικά, εκείνος πληκτρολόγησε τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας για να καταβάλει το ποσό, αλλά στη συνέχεια του ζητήθηκε να πληκτρολογήσει και τους προσωπικούς κωδικούς του.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να προβούν σε τρεις μεταφορές χρημάτων, ύψους 3.714,17 ευρώ. 

Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Τυχερού που διενεργεί προανάκριση και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των απατεώνων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال