Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Στενά του Νέστου που συγκλόνισε 35 χρόνια πριν

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Στενά του Νέστου που συγκλόνισε 35 χρόνια πριν

Στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειωθεί πριν από 35 χρόνια στα στενά του Νέστου και συγκλόνισε για τη σφοδρότητά του υπενθυμίζει με ανάρτησή του στην ομάδα «Παλιές Φωτογραφίες Ξάνθης» στο Facebook, o Μάκης Παλτόγλου. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Για όσους δεν γνωρίζουν αλλά και για όσους θυμούνται. Στις 31 Μαρτίου 1987, λίγο έξω από τον σταθμό των Λιβερών, στα στενά του Νέστου, συγκρούστηκαν μετωπικά η 611 επιβατκή αμαξοστοιχία με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και μια εμπορική αμαξοστοιχία με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Ο τραγικός απολογισμός: 4 νεκροι, 2 βαριά, 7 ελαφρά τραυματίες. Τα δύο τρένα εκτροχιαζονται. 2 βαγόνια με μαζουτ πιάνουν φωτιά ενώ μεγάλη ποσότητα μαζούτ καταλήγει στον Νέστο. Η Λεμονιά Χουτουρίδου, ήταν η τροχοπεδητρια του ΟΣΕ εν υπηρεσία στην 611 και μια από τους 4 νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος. Η Ακαδημία Αθηνών και ο ΟΣΕ τίμησαν μεταθανάτια την Λεμονιά, για την αυτοθυσία της. Φωτό: Κώστας Καρταλης». 

Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال