Το «τουρκικό παρακράτος» απειλεί βουλευτή στη Θράκη

Το «τουρκικό παρακράτος» απειλεί βουλευτή στη Θράκη

Τις ευχαριστίες του εκφράζει σε όσους τον στήριξαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν που βρέθηκε στο στόχαστρο κύκλων, τους οποίους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αποκάλεσαν «τουρκικό παρακράτος» και οι οποίοι εκτόξευσαν έμμεσες απειλές κατά της ζωής του βουλευτή.

Με πίστη στις δημοκρατικές αρχές

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Θράκη εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου, με πίστη στην δημοκρατικές μας αρχές για να δίνουμε λύσεις στις ανάγκες των συμπολιτών μας» απαντά στις απειλές που δέχθηκε ο Αχμέτ Ιλχάν.

Στο πλευρό του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν οι Γ. Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Τσούνης, Θανάσης Γκλαβίνας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρει συγκεκριμένα: «Ευχαριστώ θερμά τον πρώην Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συνάδελφο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Γιώργο Παπανδρέου, για την στήριξη προς το πρόσωπό μου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Θράκη εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου, με πίστη στην δημοκρατικές μας αρχές για να δίνουμε λύσεις στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

»Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λοβέρδο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μου, τον Μιχάλη Κατρίνη, τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Ανδρέα Τσούνη, τον Θανάση Γκλαβινα , Μανώλη Χριστοδουλακη και Παύλο Χριστίδη που επικοινώνησαν μαζί μου είτε με δημόσιες παρεμβάσεις τους έδωσαν τον τόνο στα όσα καινοφανή για τα πολιτικά μας ήθη λαμβάνουν χώρα στη Θράκη αυτές τις μέρες».

Μη σύννομη η δράση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δέχτηκε έμμεσες απειλές κατά της ζωής του με αφορμή τοποθέτησή του στην οποία είχε χαρακτηρίσει «μη σύννομη» τη δράση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, προσθέτοντας μάλιστα ότι «τα ζητήματα της μειονότητας είναι εσωτερικά (σ.σ. της Ελλάδας) και δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει».

Ακολούθησε στη συνέχεια ο Φερούχ Οζκάν που εμφανίζεται ως πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Αυτόνομης Συνόδου Διαπραγμάτευσης Δυτικής Θράκης», δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε το έλεος του Θεού στην πολιτική ζωή του Ιλχάν Αχμέτ. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έσπασαν την πένα του Ιλχάν Αχμέτ. Σας ευχόμαστε μια υγιή ζωή όσο και να βλέπετε τα λάθη που έχετε κάνει στην επόμενη ζωή σας».

Εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας

Σημειώνεται ότι στο μήνυμα στήριξής του προς τον Αχμέτ Ιλχάν ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε: «Όσοι προσπαθούν να φιμώσουν τον βουλευτή Αχμέτ Ιλχαν έχουν ως στόχο την ίδια τη δημοκρατία. Δεν θα το καταφέρουν. Η ελευθερία του λόγου είναι πάντα πιο ισχυρη από τις απειλές.

»Δεν επιτρέπεται κύκλοι να εργαλοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της χώρας μας. Ως έλληνες πολίτες εχουν την απόλυτη προστασία της ελληνικής πολιτείας και δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια».

in.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال