Τουρισμός για Όλους: Πότε είναι η κλήρωση για τα 150 ευρώ

Τουρισμός για Όλους: Πότε είναι η κλήρωση για τα 150 ευρώ

Ίσως και θέμα ωρών να είναι πια το άνοιγμα της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να μπουν και να κάνουν αίτηση για τα 150 ευρώ που δίνει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Φέτος, θα δοθεί με το μοντέλο του Freedom Pass, ενώ επιχειρεί να στηρίξει και τις φθηνότερες διακοπές, αλλά και τις επιχειρήσεις της εστίασης, η οποία και είχε βαρύ πλήγμα από την πανδημία, τα πολύμηνα lockdown και τους περιορισμούς τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ τώρα, με την Ουκρανία και την ακρίβεια είναι αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις.

Το κουπόνι 150 ευρώ θα μοιραστεί μετά από κλήρωση σε 200.000 πολίτες. Οι δικαιούχοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν άμεσα, από τις αρχές Ιουλίου, αλλά και τον ερχόμενο χειμώνα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου το αργότερο.

Πότε είναι η κλήρωση του «Τουρισμός για Όλους»

Το πιθανότερο είναι πως η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Εξάλλου, έχει ανακοινωθεί πως από τις 5 Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το κουπόνι.

Τα κριτήρια για αίτηση

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε πως μέσω άυλης κάρτας θα ωφεληθούν 200.000 δικαιούχοι, με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ήδη από το 2020 και αυξημένο φορολογικό εισόδημα.

Έκτακτα επιδόματα 150 ευρώ και 300 ευρώ για διακοπές

Σύμφωνα με την ίδια, για τη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε πέρυσι, θα δοθούν 150 ευρώ και για τη Σάμο, λόγω και της μεγαλύτερης τιμής εισιτηρίων, θα δοθούν 300 ευρώ.

Πριμοδότηση 10 ημερών θα δοθεί φέτος στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού για περιοχές όπως ο Έβρος, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και η Εύβοια.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال