Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από την απόπειρα μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα

Νέες ανησυχίες για υβριδική επίθεση της Τουρκίας υπάρχουν μεταξύ των ελληνικών Αρχών, καθώς εντείνονται οι φόβοι για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή υπάρχει ξανά μεγάλη κινητικότητα στα σύνορα με τον Έβρο.

Όπως φαίνεται παρακάτω και από τα πλάνα της τηλεόρασης του ALPHA, φαίνονται να φτάνουν μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ανενόχλητοι από τις Αρχές της Τουρκίας και οργανωμένοι σε πούλμαν, προσπαθώντας να μπουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι ελληνικές Αρχές αποτρέπουν την είσοδο σε τουλάχιστον 900 μετανάστες κάθε ημέρα. Αυτό σημαίνει πως το τελευταίο διάστημα έχουν «μπλοκάρει» την είσοδο σε 100.000 μετανάστες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα σημεία που δεν υπάρχει φράχτης, από τις Φέρρες και βορειότερα ενώ το πιο έντονο σημείο ροής είναι στην Ορεστιάδα, τα Λάβαρα και το Τυχερό, επειδή έχει πέσει και η στάθμη του ποταμού, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال