Ξάνθη: Ζητούν τη μεταφορά του παζαριού για το Μπαϊράμ

Ξάνθη: Ζητούν τη μεταφορά του παζαριού για το Μπαϊράμ

Αίτημα ώστε να μεταφερθεί το παζάρι της Ξάνθης από το Σάββατο 09/07 στην Παρασκευή 08/07 καταθέτουν επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, για να μπορέσουν να γιορτάσουν το Μπαϊράμ οι μουσουλμάνοι της Ξάνθης. 

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης συνηγορεί στο να μεταφερθεί το παζάρι από 9 Ιουλίου 2022 και ημέρα Σάββατο που είναι η γιορτή του Μπαϊράμ, την Παρασκευή 8 Ιουλίου την παραμονή δηλαδή για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι επαγγελματίες καθώς και οι συμπατριώτες φίλοι μας Μουσουλμάνοι για τα ψώνια τους» σημειώνει ο Εμπορικός. 

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ξάνθης για το εν λόγω ζήτημα απέστειλε και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αναφέρει: 

«Ως γνωστόν, την 9η Ιουλίου ημέρα Σάββατο,  κορυφώνονται οι προετοιμασίες για μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές των Μουσουλμάνων, το Κουρμπάν Μπαϊράμ. Είναι επίσης γνωστό στην κοινωνία της Ξάνθης πως κάθε Σάββατο λειτουργεί υπαίθρια λαϊκή αγορά που εξυπηρετεί πλήθος κόσμου και από τις γύρω περιοχές. 

Για τον λόγο αυτό υποβάλλω θερμή παράκληση προς τον Δήμαρχο της πόλης μας, για την μεταφορά της καθιερωμένης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ημέρα Σάββατο, μια ημέρα πριν και συγκεκριμένα για την Παρασκευή 8 Ιουλίου ούτως ώστε όλοι οι μουσουλμάνοι πολίτες να μπορέσουν απρόσκοπτα να εκτελέσουν τόσο τα εργασιακά όσο και τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Στη Θράκη της ισονομίας και του σεβασμού των πολιτών μια τέτοια ενέργεια από την άρχουσα Δημοτική Αρχή συμπορεύεται με την υποδειγματική λειτουργία της Δημοκρατίας και της  χρόνιας αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال