Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δράμα: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ με 2,5 εκατ. πορνογραφικά αρχεία

Κοινοποίηση

Δράμα: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ με 2,5 εκατ. πορνογραφικά αρχεία

Στοχευμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη 43χρονος (υπάλληλος σούπερ μάρκετ) που κατείχε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol και είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του Διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για περαιτέρω διερεύνηση.

Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και τη σχετική αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, στη Δράμα.



Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν στο σπίτι του για έρευνα, στη διάρκεια της οποίας προέκυψε η εμπλοκή του, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα εν λόγω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes.

Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.



Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Με e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα