Ζημιά 8 εκατ. ευρώ για τους αγρότες στην Ξάνθη

Ζημιά 8 εκατ. ευρώ για τους αγρότες στην Ξάνθη

Ανυπολόγιστες καταστροφές έχουν υποστεί οι αγρότες στην Ξάνθη, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου πρωτίστως, μετά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για οικονομική ζημιά που αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ ενώ υπολογίζεται πως οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που επλήγησαν ξεπερνούν τα 50.000 στρέμματα. 

«Βαθιά ανησυχία υπάρχει πλέον για την επιβίωση των αγροτών. Έχουν πληγεί περίπου 2.500 χιλιάδες στρέμματα ακτινίδια με 4.000 κιλά το καθένα, πάνω από 25.000 στρέμματα αραβόσιτος, 10.000 στρέμματα ηλίανθος 10.000 στρέμματα σιτηρά και 2.500 στρέμματα βαμβάκι. Η οικονομική ζημιά ανέρχεται σε 8.000.000 € περίπου, γεγονός που θα οδηγήσει σε κρίση και την τοπική οικονομία. Τα καιρικά φαινόμενα με την ίδια ένταση θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022, οπότε τότε η Ξάνθη θα μετρήσει τις πληγές της. Ο αγώνας πλέον δίνεται για δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال