Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

73 δασικές πυρκαγιές – Στο «μπλε» παραμένει η Ξάνθη

Κοινοποίηση

73 δασικές πυρκαγιές – Στο «μπλε» παραμένει η Ξάνθη

Σε 73 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός ενώ την ίδια στιγμή αρκετές περιοχές τέθηκαν σε καθεστώς «υψηλού κινδύνου» για εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τρίτη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική:  

«Από Ω/18:00/17-07-2022 έως Ω/18:00/18-07-2022, εκδηλώθηκαν 73 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.



Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση, επί της οδού Αρχιμήδους, στο Κορωπί Αττικής είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών». 

Για αύριο, Τρίτη, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Aττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Εύβοια, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Έβρο και ανατολικό Αιγαίο. Η Ξάνθη παραμένει στο «μπλε» στον χάρτη επικινδυνότητας, ωστόσο οι Αρχές εφιστούν προσοχή και συνιστούν στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που ισχύουν στην αντιπυρική περίοδο. 

ΠΕ Έβρου: «Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο»

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τρίτη 19-07-2022 προβλέπεται:

1) Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 για τις περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και 

2) Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας  κινδύνου 3 για τις περιοχές των Δασαρχείων Σαμοθράκης και Διδυμοτείχου

Για το λόγο αυτό τίθεται σε ισχύ η υπ΄αριθμ. 173671/1350/14-06-2022 απόφαση του Περιφερειάρχη, σύμφωνα με την οποία  απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, από της 7:30 το πρωί  της 19ης Ιουλίου 2022 έως τις 7:30 το πρωί της επόμενης ημέρας (20-07-22), στις δασικές περιοχές Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου. Ενώ για τις περιοχές των Δασαρχείων Σαμοθράκης και Διδυμοτείχου  από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται  πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις αναφερόμενες περιοχές καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου. 

 Σύμφωνα με τον νόμο για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.  




Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα